Toleranță 0 pentru Rusia, în sport. Multe competiții din cea mai întinsă țară din lume au fost deja anulate, iar acum UEFA va lua act de realitatea geo-politică existentă după invadarea Ucrainei. Astfel, Bild anunță că azi forul continental va anunța suspendarea lui Spartak Moscova, din Europa League. Formația din capitala Rusiei era singura formație din această țară rămasă în cursă, în competițiile europene (Champions League, Europa League, Conference League).
Sursa citată notează că partidele cu Leipzig (10 și 17 martie) nu se vor mai juca. Nemții nu vor avea parte de o altă adversară, urmând să fie calificați din oficiu în sferturile competiției.
Europa League
Nemții "cuceresc" Camp Nou. 30.000 de fani ai lui Eintracht vor fi prezenți la returul cu Barcelona
13/04/2022 LA 09:20
Inițial, forul continental anunțase că rușii nu vor mai putea juca meciurile de acasă în Rusia, clubul moscovit găsind deja alternative ca Erevan (Armenia) sau Baku (Azerbaijan), dar în cele din urmă vor fi eliminați din competiție.
CITEȘTE ȘI:
UCRAINENII LE-AU ÎNTORS SPATELE RUȘILOR ȘI AU REFUZAT SĂ PARTICIPE LA PARTIDĂ. REACȚIA RUȘILOR SPUNE TOTUL DESPRE RĂZBOI

UEFA, mult mai dură în sancțiuni decât FIFA

Trebuie menționat că decizia UEFA este mult mai categorică decât cea a FIFA, care a creat atât de multe polemici, aseară.
Forul mondial a luat o hotărâre controversată, în ciuda faptului că multe națiuni din Europa au cerut suspendarea Rusiei din barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar. FIFA a decis ca barajele să se joace cu formația lui Karpin, dar sub anumite specificații:
  • Nu se va juca însă pe tărâm rus, meciul/meciurile în care formația lui Karpin trebuia să fie gazdă urmând să aibă loc într-o locație neutră.
  • Numele de Rusia nu va fi folosit, urmând a se utiliza "Football Union of Russia" (RFU).
  • Nu va exista steagul Rusiei și nu li se va cânta imnul jucătorilor.
Polonia a luat deja act de decizia FIFA, pe care o consideră "inacceptabilă". Leșii au anunțat deja că vor refuza să joace în barajul contra Rusiei, în semn de protest pentru invazia Ucrainei.
"Decizia de azi a FIFA (n.r. de duminică seară) e total inacceptabilă. Nu suntem interesați să participăm la acest joc al aparențelor. Poziția noastră rămâne intactă: naționala Poloniei NU va JUCA împotriva Rusiei, indiferent care este numele echipei", a spus președintele FRP, Czarek Kulesza.
Europa League
Barcelona a devenit marea favorită la cucerirea Europa League. Cum arată cotele
25/02/2022 LA 07:35
Europa League
Leicester continuă în Conference League, Brendan Rodgers a oferit declarația serii: "Nu știu nimic"
10/12/2021 LA 06:43