Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

UEFA, mult mai dură decât FIFA! Bild anunță că Spartak Moscova va fi exclusă din Europa League

Cristian Mihală

Publicat 28/02/2022 la 14:06 GMT+2

Spartak Moscova va fi exclusă din cupele europene în acest sezon, anunță cotidianul german Bild. UEFA va lua această decizie din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

«Spartak» Moscow vs «Legia» Warsaw

Credit imagine: Getty Images

Toleranță 0 pentru Rusia, în sport. Multe competiții din cea mai întinsă țară din lume au fost deja anulate, iar acum UEFA va lua act de realitatea geo-politică existentă după invadarea Ucrainei. Astfel, Bild anunță că azi forul continental va anunța suspendarea lui Spartak Moscova, din Europa League. Formația din capitala Rusiei era singura formație din această țară rămasă în cursă, în competițiile europene (Champions League, Europa League, Conference League).
Sursa citată notează că partidele cu Leipzig (10 și 17 martie) nu se vor mai juca. Nemții nu vor avea parte de o altă adversară, urmând să fie calificați din oficiu în sferturile competiției.
Inițial, forul continental anunțase că rușii nu vor mai putea juca meciurile de acasă în Rusia, clubul moscovit găsind deja alternative ca Erevan (Armenia) sau Baku (Azerbaijan), dar în cele din urmă vor fi eliminați din competiție.
CITEȘTE ȘI:

UEFA, mult mai dură în sancțiuni decât FIFA

Trebuie menționat că decizia UEFA este mult mai categorică decât cea a FIFA, care a creat atât de multe polemici, aseară.
Forul mondial a luat o hotărâre controversată, în ciuda faptului că multe națiuni din Europa au cerut suspendarea Rusiei din barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar. FIFA a decis ca barajele să se joace cu formația lui Karpin, dar sub anumite specificații:
  • Nu se va juca însă pe tărâm rus, meciul/meciurile în care formația lui Karpin trebuia să fie gazdă urmând să aibă loc într-o locație neutră.
  • Numele de Rusia nu va fi folosit, urmând a se utiliza "Football Union of Russia" (RFU).
  • Nu va exista steagul Rusiei și nu li se va cânta imnul jucătorilor.
Polonia a luat deja act de decizia FIFA, pe care o consideră "inacceptabilă". Leșii au anunțat deja că vor refuza să joace în barajul contra Rusiei, în semn de protest pentru invazia Ucrainei.
"Decizia de azi a FIFA (n.r. de duminică seară) e total inacceptabilă. Nu suntem interesați să participăm la acest joc al aparențelor. Poziția noastră rămâne intactă: naționala Poloniei NU va JUCA împotriva Rusiei, indiferent care este numele echipei", a spus președintele FRP, Czarek Kulesza.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo