Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mourinho, dezlănțuit: "Guardiola, dacă nu e mulțumit de un jucător, îi dă cu piciorul. Eu nu pot"

Cristian Mihală

Publicat 01/12/2023 la 10:42 GMT+2

AS Roma a ratat cel mai probabil șansa de a câștiga grupa de Europa League, iar Jose Mourinho s-a declarat extrem de dezamăgit de atitudinea unor jucători. "Specialul" ar vrea să aibă șansa lui Guardiola, care renunță imediat la jucătorii care nu dau randament, dar realitatea clubului italian e total diferită.

Pep Guardiola, left, shakes hands with Jose Mourinho following the Manchester derby

Credit imagine: PA Sport

AS Roma a obținut doar un egal în deplasarea de la Geneva, cu Servette (1-1) și i-a permis lui Slavia Praga să se desprindă la două puncte în fruntea grupei. Italienii sunt calificați în primăvara europeană, dar de pe locul doi, fiind greu de crezut că cehii vor pierde acasă, cu Servette, în ultime etapă (un egal al praghezilor nu e suficient, chiar dacă Roma învinge pe Sheriff, pentru că Slavia are meciurile directe mai bune cu trupa lui Mourinho).
Cu un început de sezon modest în Serie A, "Specialul" spera ca la rampă să iasă și alți jucători prin intermediul UEL, unde a dat șanse fotbaliștilor care au fost mai puțin utilizați în campionat. Dar aceștia nu doar că au dezamăgit din punct de vedere al calității fotbalului prestat, dar au dat dovadă de dezinteres și ignoranță.
"Sunt mulți care stau mai mult pe bancă și intră cu o atitudine grozavă în Serie A, dar apoi, în Europa League, sunt leneși și nu par dezinteresați, parcă nu vor să-și îmbunătățească jocul. Dacă există ceva dramatic după acest meci, e atitudinea greșită pe care au avut-o unii dintre jucători. Sunt fotbaliști care au pierdut din nou ocazia de a-și dovedi valoarea, precum Aouar.
Chiar nu înțeleg. Eu am jucat 150 de meciuri în Liga Campionilor, o competiție mult mai importantă decât acesta, dar motivația mea pentru aceste jocuri de Europa League e întotdeauna la cele mai înalte cote", a dezvăluit Mourinho pentru Sky Italia.

Mourinho tânjește să aibă "libertatea" lui Guardiola

Întrebat de jucătorii italieni dacă va lua măsuri dure împotriva celor care nu își respectă meseria, tratând cu atâta lejeritate partidele din Europa League, Mourinho a vorbit despre situația ingrată în care se află.
Portughezul l-a dat exemplu pe Guardiola, marele său rival din ultimele două decenii, care, atunci când e dezamăgit de un fotbalist, renunță rapid la el. Mou și-ar dori și el acest lux, dar Roma are un buget limitat și nu își permite să ia astfel de decizii, deși uneori probabil că s-ar impune. Ca atare, lusitanul e nemulțumit de condiția sa, trebuind să scoată randamentul maxim de la unii fotbaliști plafonați și care de multe ori nu demonstrează că merită să îmbrace tricoul giallorossilor.
"Dacă vor plăti pentru asta? Nu știu, dar vi-l dau exemplu pe Guardiola. Pep, dacă nu este mulțumit de un jucător, își ia rămas-bun imediat, îi dă cu piciorul și alege altul. Eu nu pot face asta aici. Pot doar să încerc să scoat ce e mai bun de la ei, dar uneori se pare că nu funcționează", a mai spus "Specialul".
Pe 5 în campionat, Roma se va deplasa în acest weekend la Sassuolo, într-o partidă care are loc duminică, de la ora 19:00. Se anunță o confruntare foarte dificilă pentru capitolini, care au obținut un singur succes în ultimele 7 dueluri directe cu adversara de peste două zile/
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo