În urma ultimelor decizii luate de UEFA și organizatorii campionatelor, șansele ca sezonul actual să poată fi încheiat până în iunie sunt extrem de scăzute. În condițiile date, FIFA a început să caute soluții în urma cărora echipele să nu rămână fără jucătorii de bază în ultima parte a campionatului, considerată cea mai importantă.
Potrivit Daily Mail, oficialii FIFA pregătesc o ședință vineri, în cadrul căreia vor discuta mai multe subiecte, printre care și problema contractelor care expiră în vară. Sursa citată susține că Grupul de Lucru FIFA va lua în considerare posibilitatea ca fotbaliștii să rămână la cluburi și după data scadentă a contractelor.
"Contractele care expiră în vară vor trebui prelungite până la noua dată în care se va încheia sezonul curent. În același timp, contractele noi vor începe de la data noii stagiuni. În cazul suprapunerii a două campioante, prioritate va avea vechiul club, care va putea folosi jucătorul respectiv până la încheierea sezonului în curs. În același timp, și jucătorii împrumutați vor avea parte de o prelungire a înțelegerii.", este propunerea FIFA, potrivit Daily Mail.
Fotbal
Rezumatul partidei Watford - Norwich, cu un gol de poveste al americanului Joshua Sargent
ACUM 2 ORE

Ce se va întâmpla cu salariile jucătorilor

O altă propunere din partea FIFA este legată de micșorarea salariile jucătorilor, care a reprezentat un subiect extrem de discutat în ultimele zile.
Propunerea FIFA: "Cluburile și angajații vor fi încurajați să ajungă împreună la un consens legat de reducerea sau anularea temporară a salariilor. Simultan, toate celelalte înțelegeri ale cluburilor ar trebui suspendate în perioada de inactivitate, pentru a putea fi asigurat un buget adecvat. În plus, FIFA va crește nivelul fondurilor alocate pentru jucătorii profesioniști."

Propunerea FIFA, în legătură cu perioada de transferuri

Legat de perioadele de transferuri din viitorul apropiat, FIFA susține că datele respective vor putea fi modificate în funcție de situația fiecărei asociații. Această regulă se aplică numai în cazul unor "circumstanțe excepționale", iar pandemia de Covid-19 cu siguranță se încadrează aici.
Propunerea FIFA: "Toate cererile de prelungire a perioadei de finalizare a sezonului vor fi aprobate. Toate cererile de extindere sau modificare a perioadelor de transferuri care au început deja vor fi aprobate, atâta timp cât nu au o durată mai mare de 16 săptămâni."
În fine, o ultimă propunere din partea Grupului de Lucru FIFA face referire la convocarea jucătorilor la echipele naționale în următoarea perioadă. Pe 13 martie s-a stabilit deja că regula care obligă cluburile să trimită jucătorii la națională nu se va aplica în martie și aprilie. Cel mai probabil, o decizie identică se va lua și pentru perioada iunie-iulie, când vor avea loc meciuri de baraj pentru Euro.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Ce golgeter își aduce Manchester City și ce sumă a plătit pentru el?
ACUM 3 ORE
Fotbal
Gol în stilul lui Zlatan Ibrahimovic la Watford - Norwich City
ACUM 3 ORE