Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayern și PSG se întâlnesc din nou în Champions League! Reeditarea finalei din 2020, în sferturi

Cosmin Cioboata

Actualizat 19/03/2021 la 13:56 GMT+2

Bayern Munchen și PSG se vor întâlni din nou în UEFA Champions League. Cele două finaliste din sezonul precedent se vor duela de această dată în faza sferturilor, pe 6 și 13 aprilie.

PSG - Bayern Munchen, finala UEFA Champions League 2020

Credit imagine: Getty Images

Fanii fotbalului din întreaga lume au primit astăzi 4 vești bune. Mai precis, 4 meciuri de colecție, în sferturile de finală ale UEFA Champions League:
  • Manchester City - Borussia Dortmund
  • FC Porto - Chelsea
  • Bayern Munchen - PSG
  • Real Madrid - Liverpool

Bayern Munchen și PSG se întâlnesc din nou în Champions League! Reeditarea finalei din 2020, în sferturi

Așadar, sorții le-au adus din nou față în față pe Bayern Munchen și PSG, finalistele ediției din 2020. În ultimul act de la Lisabona, Bayern s-a impus la limită, scor 1-0, grație unui gol marcat de Kingsley Coman.
Sezonul precedent a fost unul perfect pentru Bayern Munchen. Bavarezii au cucerit toate trofeele posibile, în frunte cu UEFA Champions League, cel mai râvnit dintre toate. Formația bavareză a câștigat toate meciurile din competiția supremă, iar două dintre victorii au intrat în istorie: 7-2 în fața lui Tottenham (în grupe) și 8-2 contra Barcelonei (în sferturile de finală).
Bayern a făcut show în Champions League și mai avea nevoie să treacă de un singur adversar pentru a-și trece în vitrină cel de-al 6-lea trofeu suprem. În finala de la Lisabona, în fața lui Bayern și-a făcut apariția PSG, campioana Franței din ultimele 3 sezoane.
Cu Mbappe și Neymar în prim-plan, formația pregătită atunci de Thomas Tuchel a ajuns în prima finală UCL din istoria clubului. A fost o adevărată aventură pentru trupa de pe Parc des Princes, care a trecut pe drumul către ultimul act de echipe precum Real Madrid, Borussia Dortmund și RB Leipzig, una dintre revelațiile sezonului.
PSG - Bayern 0-1, în finala UEFA Champions League 2020

Kingsley Coman, eroul lui Bayern Munchen în finala Champions League 2020, disputată cu PSG

Finala UEFA Champions League dintre PSG și Bayern Munchen a avut loc pe 23 august, pe Estadio da Luz (Lisabona).
Partida, disputată fără spectatori în tribune din cauza pandemiei, a început tare, cu Neymar, Mbappe și Lewandowski în prim-plan. Mbappe a avut primele ocazii ale meciului pentru PSG, apoi atacantul lui Bayern a replicat cu un șut în bară.
Lewandowski a ieșit din nou la rampă în minutul 31, când a reluat periculos ca capul. Navas s-a aflat la post și a respins. Mbappe a avut ultima ocazie a primei reprize. Starul francez a fost găsit cu o pasă excelentă în fața porții, dar a trimis pe centru și Neuer a salvat miraculos.
Kingsley Coman a marcat cel mai important gol al carierei în minutul 60. Atacantul francez, crescut de PSG, a reluat excelent cu capul din careu, după o centrare ideală expediată de Joshua Kimmich.
Kingsley Coman (vorne) köpfte den FC Bayern München in Lissabon zum Champions-League-Sieg

Bayern Munchen, de 6 ori câștigătoare a UEFA Champions League

PSG a alergat disperată după egalare, însă Manuel Neuer a închis poarta formației pregătite de Hansi Flick. Neymar a avut ultima mare ocazie a meciului. Complet epuizat, brazilianul a trimis slab spre poarta lui Bayern, iar Neuer a intervenit fără probleme.
S-a încheiat 1-0 pentru Bayern Munchen, care și-a trecut în palmares cel de-al 6-lea trofeu UEFA Champions League. De notat că, la numai 24 de ani, Coman a ajuns la 20 de trofee cucerite în carieră.
Grație performanței de la Lisabona, Bayern a egalat-o la numărul de trofee supreme pe Liverpool. Real Madrid este lider în ierarhia respectivă, cu 13 trofee, în timp ce AC Milan se află pe locul 2, cu 7 succese în Champions League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo