Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronaldo, făcut praf de italieni: "Inacceptabil, de neconceput! Asta a ajuns Juve, cont de tik-tok?"

Cristian Mihală

Actualizat 10/03/2021 la 10:55 GMT+2

Juventus Torino a fost eliminată marți seara din optimile de finală ale Champions League de FC Porto, într-o partidă terminată după prelungiri. Chiar dacă rezultatul final la general a fost 4-4, Porto s-a calificat grație unui gol în plus marcat în deplasare. Presa din Italia critică dur prestația lui Ronaldo.

Cristiano Ronaldo Juventus Porto

Credit imagine: Getty Images

FC Porto a furnizat surpriza optimilor de finală în Liga Campionilor, eliminând marți seara pe Juventus Torino, la capătul a două reprize de prelungiri. Scorul după 90 de minute, în returul jucat marți la Torino, a fost identic cu cel din tur, 2-1, de data aceasta pentru Juventus. Porto a început meciul perfect, deschizând scorul din penalty, prin Sergio Oliveira, în minutul 19. După eliminarea lui Taremi, în repriza a doua, Juve a revenit în joc, grație lui Chiesa, autorul unei duble.

Ronaldo, pus la zid de toată lumea după Juventus - Porto

Se aștepta ca golgheterul all-time al Champions League, Cristiano Ronaldo, să contribuie la revenirea piemontezilor, dar acesta a fost extrem de neinspirat în tot ce a făcut pe teren. Mai mult, în prelungiri, la golul de 2-2 reușit de Sergio Oliveira, lusitanul s-a întors cu spatele către executant și a sărit contra-timp, mingea trecându-i printre picioare în drumul spre plasa porții lui Wojciech Szczesny.
"E de neiertat ce a făcut. Pe vremea mea, în zid stăteau doar jucătorii care nu se temeau de minge. Parcă s-a speriat de minge și a sărit. S-a mai și întors cu spatele. E impardonabil", a spus Capello pentru Sky Sports. Și ziarișii italieni îl pun la zid pe CR7, care e criticat pentru atitudinea per-ansamblu. Nu a pus echipa pe primul loc, ci a căutat să se remarce el, prin execuții uneori hilare, din poziții de unde avea șanse infime de reușită.
"Inacceptabil, de neconceput. Cristiano Ronaldo a fost cel mai slab jucător de pe teren în ambele jocuri, în ceea ce a reprezentat cea mai proastă dublă a lui Juventus din istoria Champions League. Dacă pot să apară surprize în prima manșă, calificarea trebuia tranșată pe stadionul din Torino, nu ai voie să joci așa, mai ales că ai evoluat atât timp cu un om în plus. Ronaldo nu doar că nu a marcat și nu și-a condus echipa ca un lider, dar nu a apărut cu adevărat în joc în niciun moment. A fost chiar dăunător formației sale: s-a apărat aproximativ, a încercat execuții personale din poziții imposibile", scriu jurnaliștii de la Tuttomercatoweb.
Concluzia ziariștilor italieni? Ronaldo ar trebui cedat, pentru că Juve a ajuns să joace doar pentru el și să depindă aproape exclusiv de forma lui. Și, la 36 de ani, lusitanul nu mai e acel fotbalist care a strălucit la Real Madrid, deși cifrele din Serie A sunt în continuare bune. Când iese în Europa, însă, "Bătrâna Doamnă" are mari probleme. A fost eliminată în sferturi de Ajax, la primul sezon cu CR7 în lot, pentru ca în ultimele două stagiuni să fie scoasă încă din optimi.
"Cristiano Ronaldo o costă pe Juventus 60 de milioane pe an. Andrea Agnelli spunea în timpul ultimei conferințe că "10% dintre fanii moderni urmăresc jucătorii, nu cluburile". Dar asta vrea Agnelli să fie Juventus, un cont de tik-tok?", mai scriu jurnaliștii sursei citate, aluzie la faptul că lusitanul e cel mai popular pe rețelele de socializare, dar la fotbal a fost "restant" în ultimul timp.
"Trădați de Ronaldo", e titlul dat de Coriere dello Sport, care, pe lângă eroarea de la gol, critică prestația per ansamblu a starului portughez. Și Gazzetta dello Sport a fost dezamăgită de prestația lui CR7, acordându-i nota 4,5.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo