Maxi Lopez s-a retras din fotbal în iulie 2021, dar a decis să nu renunțe la fotbal. Potrivit jurnaliștilor din Argentina, fostul jucător trecut pe la River Plate, Barcelona sau Udinese va cumpăra o echipă de tradiție din Anglia.
Alături de omul de afaceri Christian Codoma, Maxi Lopez va investi în Birmingham FC, club fondat în 1875, care evoluează în prezent în Championship (liga a doua a Angliei).
Echipa, care are în palmares două Cupe ale Ligii Angliei, și-a petrecut cea mai mare parte a istoriei în Premier League, însă de 11 ani nu a mai reușit să promoveze din eșalonul secund.
Premier League
Klopp și Liverpool sunt gata de cel mai mare transfer din istoria grupării: 100 de milioane €
04/02/2022 LA 08:47
Mai mult, perioada slabă a clubului a culminat, în sezonul recent încheiat, cu pericolul retrogradării în League One (liga a treia a Angliei), dar Birmingham a reușit să se salveze, terminând pe locul 20 din 24 de echipe.
Citește și:

Maxi Lopez, 50 de milioane de euro pentru Birmingham FC

Clubul se află în prezent sub conducerea Birmingham Sports Holdings Limited, acționarul majoritar fiind chinezul Paul Suen, care intenționează să vândă pentru a-și recupera o parte din investiție.
Maxi Lopez este interesat să cumpere, fiind dispus să plătească 50 de milioane de euro pentru a deveni noul proprietar al lui Birmingham.
După ce tranzacția va fi oficializată, Lopez va deveni al doilea fotbalist argentinian din istorie care va deține un club de fotbal, după Christian Bragarnik, care este proprietarul lui Elche.
Championship
Cea mai haotică fază a sezonului a avut loc în Championship! 19 lovituri de cap în 50 de secunde
22/12/2021 LA 20:32
Bundesliga
#Euroscout Bellingham din Birmingham, viitorul superstar al fotbalului englez
25/09/2020 LA 12:54