Pentru moment, danezul e în afara oricărui pericol iminent, dar medicii au stabilit, după ce i-au făcut teste complete că, pentru a preîntâmpina eventuale viitoare probleme, e necesar un dispozitiv care să îl ajute. Acest defibirilator intern reprezintă o practică relativ comună şi este instalat la destui pacienţi care manifestă tulburări de ritm cardiac.
"După ce Christian a fost supus mai multor examinări la inimă, s-a decis că va trebui să aibă u ICD (defibrilator cardiac)", a declarat joi medicul Morten Boesen.
Romanian Liga I
Doi jucători de la Universitatea Craiova, excluși din lot de Laurențiu Reghecampf
ACUM 29 MINUTE

Danny Blind evoluează cu un defibrilator intern

Fără a avea pretenţia că există şanse ca Eriksen poate reveni pe teren după episodul de sâmbătă (fostul său medic de la Tottenham se îndoieşte de acest lucru), trebuie spus că există fotbalişti care evoluează cu defibrilator intern. Şansele să păţească ceva în caz de efort susţinut sunt minime, dar aici vorbim despre sportivi cărora le-au fost detectate din timp probleme cardiace, nu despre cei care au suferit deja infarct.
Cel mai celebru caz e al lui Danny Blind, fotbalistul lui Ajax şi al Olandei, şi el prezent la Euro 2020. Fundaşul s-a prăbuşit pe teren anul trecut, într-un amical cu Hertha, iar apoi i s-a instalat un defibrilator intern.
"Ce i s-a întâmplat lui Eriksen m-a şocat. Nu doar pentru că el este un bun prieten, ci şi pentru ce am păţit. M-am gândit să nu joc azi. A trebuit să iau o decizie foarte importantă", a declarat Daley Blind, potrivit jurnaliștilor de la Marca, după Olanda - Ucraina 3-2.
Sperietura a fost cu atât mai mare pentru Blind cu cât, înainte de episodul de anul trecut, în 2019, fotbalistul fusese diagnosticat cu miocardită. Dispozitivul care i-a fost montat îl fereşte însă de orice alte complicaţii, în condiţii normale, asigură medicii.
Romanian Liga I
Cum îl poate aduce Dinamo pe Mircea Rednic, chiar dacă Dario Bonetti nu reziliază contractul
ACUM O ORĂ
Fotbal
Ungaria, sancționată de FIFA după scandalul de la meciul cu Anglia. Amenda primită este uriașă
ACUM 2 ORE