Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayern Munchen, în finala Campionatului Mondial al Cluburilor! Lewandowski, din nou la înălțime

Nicu Savin

Publicat 08/02/2021 la 22:04 GMT+2

Bayern Munchen a învins-o cu 2-0 pe Al Ahly și s-a calificat în finala Campionatului Mondial al Cluburilor. Ambele goluri ale bavarezilor au fost marcate de golgheterul Robert Lewandowski.

Robert Lewandowski of Bayern Muenchen celebrates after scoring his team's first goal during the semi-final match between Al Ahly SC and FC Bayern Muenchen at Ahmad Bin Ali Stadium on February 8, 2021 in Doha

Credit imagine: Getty Images

Deși a avut parte de peripeții înainte de plecarea spre Qatar, Bayern Munchen mai are un singur pas pentru a pune mâna pe un nou trofeu. Echipa lui Hansi Flick a trecut fără mari emoții în semifinale Campionatului Mondial al Cluburilor de egiptenii de la Al Ahly, campionii Africii în 2020.
Bavarezii au dominat copios partida disputată la Al Rayyan (Qatar) și s-au impus cu 2-0, prin reușitele lui Lewandowski (min.17 și 86). Astfel, atacantul polonez a ajuns la 28 de goluri în 26 de apariții pentru Bayern în acest sezon.

Bayern Munchen-UNAL Tigres, finala Campionatului Mondial al Cluburilor

În finala de peste 3 zile, Bayern va da piept cu mexicanii de la UNAL Tigres, care au învins-o surprinzător (1-0) în prima semifinală pe Palmeiras, prosapăta câștigătoare a Copei Libertadores.
Așadar, Bayern Munchen are ocazia să câștige pentru a 2-a oară Campionatul Mondial al Cluburilor. Bavarezii au cucerit în premieră acest trofeu în 2013, când au trecut cu 2-0 în finală de marocanii de la Raja Casablanca.

Campionatul mondial al cluburilor se restructurează de anul viitor

Competiția din Qatar va fi ultima care se va desfășura în actualul format, de anul viitor urmând aceasta să se extindă masiv. Vor participa 24 de echipe, lucru care era programat pentru acest an, dar problemele create de pandemie au dus la amânarea ideii.
Campionatul Mondial al Cluburilor în actualul format a luat naștere în anul 2005, brazilienii de la Sao Paulo fiind primi câștigători, după ce au învins-o pe Liverpool în finală cu 1-0. De altfel, Brazilia este singura țară din afara Europei care a dat câștigătoarea acestei competiții: Corinthians de 2 ori, Sao Paulo și International.
Cele mai multe trofee le are Real Madrid (4), madrilenii fiind urmați de Barcelona (3) și Corinthians (2). Pe lângă cele 2 forțe din Spania, Liverpool (campiona en-titre), Milan, Inter, Bayern Munchen și Manchester United sut celelalte echipe de pe bătrânul continent care au acest trofeu în palmares.
Program FA Cup
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo