Deși a avut parte de peripeții înainte de plecarea spre Qatar, Bayern Munchen mai are un singur pas pentru a pune mâna pe un nou trofeu. Echipa lui Hansi Flick a trecut fără mari emoții în semifinale Campionatului Mondial al Cluburilor de egiptenii de la Al Ahly, campionii Africii în 2020.
Bavarezii au dominat copios partida disputată la Al Rayyan (Qatar) și s-au impus cu 2-0, prin reușitele lui Lewandowski (min.17 și 86). Astfel, atacantul polonez a ajuns la 28 de goluri în 26 de apariții pentru Bayern în acest sezon.
Fotbal
Haller, eroul neașteptat care domină Champions League. Cifre ireale în 2021 pentru vârful lui Ajax
ACUM 5 ORE

Bayern Munchen-UNAL Tigres, finala Campionatului Mondial al Cluburilor

În finala de peste 3 zile, Bayern va da piept cu mexicanii de la UNAL Tigres, care au învins-o surprinzător (1-0) în prima semifinală pe Palmeiras, prosapăta câștigătoare a Copei Libertadores.
Așadar, Bayern Munchen are ocazia să câștige pentru a 2-a oară Campionatul Mondial al Cluburilor. Bavarezii au cucerit în premieră acest trofeu în 2013, când au trecut cu 2-0 în finală de marocanii de la Raja Casablanca.

Campionatul mondial al cluburilor se restructurează de anul viitor

Competiția din Qatar va fi ultima care se va desfășura în actualul format, de anul viitor urmând aceasta să se extindă masiv. Vor participa 24 de echipe, lucru care era programat pentru acest an, dar problemele create de pandemie au dus la amânarea ideii.
Campionatul Mondial al Cluburilor în actualul format a luat naștere în anul 2005, brazilienii de la Sao Paulo fiind primi câștigători, după ce au învins-o pe Liverpool în finală cu 1-0. De altfel, Brazilia este singura țară din afara Europei care a dat câștigătoarea acestei competiții: Corinthians de 2 ori, Sao Paulo și International.
Cele mai multe trofee le are Real Madrid (4), madrilenii fiind urmați de Barcelona (3) și Corinthians (2). Pe lângă cele 2 forțe din Spania, Liverpool (campiona en-titre), Milan, Inter, Bayern Munchen și Manchester United sut celelalte echipe de pe bătrânul continent care au acest trofeu în palmares.
https://i.eurosport.com/2021/02/08/2988433.jpg
Premier League
După Man City, un alt club uriaș din Anglia vrea să-l întoarcă pe Lewandowski din drumul spre Real
IERI LA 16:34
Premier League
Kevin de Bruyne nu are îndoieli în privința Balonului de Aur: "El merită să câștige"
IERI LA 14:55