Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Flamengo, după 38 de ani în finala Copei Libertadores! Duel istoric în ultimul act

Cosmin Cioboata

Actualizat 24/10/2019 la 13:10 GMT+3

Flamengo este a doua echipă calificată în finala Copei Libertadores, unde se va întâlni cu River Plate. Flamengo a trecut cu 6-1 de Gremio într-o dublă manșă 100% braziliană și a ajuns în ultimul act al competiției sud-americane după 38 de ani.

Flamengo

Credit imagine: Getty Images

Flamengo s-a impus categoric în meciul disputat acasă (5-0), după o repriză secundă în care a înscris de patru ori. Henrique a deblocat tabela în minutul 42 și a stabilit scorul pauzei. Gabriel a semnat "dubla" în minutele 46 și 46 și a declanșat fiesta în tribunele stadionului Maracana. Pablo Mari și-a trecut și el numele pe tabelă la jumătatea reprizei secunde, iar Caio a închis tabela cu douăzeci de minute înainte de final.
Gabigol protagonista con il Flamengo - 2019
Din 1981 nu a mai ajuns Flamengo în finala Copei Libertadores, pe care reușea s-o și câștige. Zico înscria toate cele patru goluri ale brazilienilor în victoria cu Cobreloa (4-2) și aducea primul și ultimul trofeu Copa Libertadores în palmaresul lui Flamengo.

River Plate, pentru a doua oară consecutiv în finală

În cealaltă semifinală, River Plate a trecut de eterna rivala Boca Juniors cu 2-1. Într-o atmosferă extraordinară, Boca a reușit să înscrie unicol gol al meciului de pe stadionul "La Bombonera", dar nu a fost îndeajuns ca să se califice. River este campioana en-titre a competiției și va încerca să câștige trofeul suprem pentru a cincea oară.
Finala River Plate - Flamengo se va juca pe 23 noiembrie (ora 23:00). Cele două echipe se vor întâlni pentru a treia oară în istorie, după ce sezonul trecut au jucat de două ori în grupele Copei Libertadores. Ambele confruntări s-au încheiat la egalitate (0-0 și 2-2), iar Flamengo și River au mers mai departe. Finala din acest an va fi prima din istorie care se va disputa într-o singură manșă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo