AS Roma nu și-a revenit după înfrângerea la scor de neprezentare din derby-ul cu Lazio și a fost eliminată și din Cupa Italiei. Echipa lui Fonseca pleca favorită în meciul cu Spezia, dar "giallorossi" s-au văzut conduși cu 2-0 pe Olimpico după numai un sfert de oră (Galabinov-min.7 (p) și Saponara-min.15). Pellegrini a redus din diferență în minutul 43, iar în repriza secundă romanii au împins meciul în prelungiri prin golul lui Mkhitaryan din minutul 73.
În debutul primei reprize de prelungiri, Roma a rămas cu 2 oameni mai puțin, după eliminările lui Mancini (al 2-lea galben) și Lopez, astfel că șansa era să se ajungă la loviturile de departajare. Nu a fost să fie așa, deoarece Spezia a marcat prin Verde în minutul 107 și Saponara în minutul 119, producând prima mare surpriză din această ediție de Cupa Italiei.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Fotbal
Trei derby-uri de neratat în week-end + pronosticuri
ACUM 3 ORE

Roma ar fi pierdut oricum meciul contra Speziei

Chiar dacă Roma s-ar fi impus în prelungiri sau la penalty-uri, echipa lui Fonseca ar fi pierdut oricum meciul de aseară din cauza unei erori impardonabile. Portughezul de pe banca romanilor a efectuat 6 schimbări (3 în reprizele de prelungiri), iar Gazetta dello Sport notează că acest lucru nu este permis.
Chiar dacă FIFA a acceptat efectuarea celei de-a 6-a schimbări în prelungiri, această regulă nu a fost adoptată și pentru Cupa Italiei, astfel că eroarea va fi pedepsită cu pierderea meciului cu 3-0 la "masa verde". În plus, publicația italiană notează că arbitrii partidei nu au nicio vină, nefiind treaba lor să le transmită antrenorilor când greșesc în acest sens.
https://i.eurosport.com/2020/11/10/2934535.jpg
Așadar, este pentru a 2-a oară în acest sezon când AS Roma pierde un meci la "masa verde" din cauza unei erori manageriale. În debutul stagiuni, romanii au pierdut meciul cu Verona (0-0 pe teren) din cauză că au folosit un jucător trecut pe o listă greșită. Amadou Diawara a fost titular în acel meci, dar el era trecut pe lista jucătorilor U22, la fel ca în sezonul precedent, deși el împlinise între timp 23 de ani. În mod normal, mijlocașul din Guineea ar fi trebuit să fie trecut pe lista principală de 25 de jucători, pe care fiecare club trebuie să o trimită Ligii Italiene înainte de startul sezonului.
În ciuda eliminării din Cupa Italiei, Roma are un sezon bun până acum. Echipa lui Fonseca este pe locul 4 în Serie A, la 9 puncte în spatele liderului AC Milan și este calificată și în primăvara Europa League, acolo unde urmează să dea piept cu portughezii de la Braga.
https://i.eurosport.com/2021/01/20/2974788.jpg
Scottish Premier League
Ianis Hagi, tot mai aproape de a deveni cel mai scump jucător vândut vreodată de Rangers
18/10/2021 LA 11:37
Serie A
Juventus i-a produs a treia înfrângere lui Mourinho în Serie A! 4 succese pentru bianconeri
17/10/2021 LA 20:49