Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

AS Roma a pierdut la "masa verde" meciul cu Verona. Greșeala uriașă comisă

Cosmin Cioboata

Actualizat 22/09/2020 la 19:36 GMT+3

AS Roma a pierdut la "masa verde" meciul cu Verona, din prima etapă a noului sezon din Serie A, după o greșeală uriașă. "Romanii" l-au trecut pe lista greșită pe Amadou Diawara, iar oficialii campionatului italian i-au sancționat.

Amadou Diawara - Roma

Credit imagine: Getty Images

Meciul dintre Verona și AS Roma s-a încheiat 0-0, în debutul sezonului 2020/2021 din Serie A. Formația de pe Stadio Olimpico a avut însă parte de o surpriză neplăcută la finalul duelului.
Oficialii partidei au sesizat faptul că Roma l-a trecut pe lista jucătorilor U22 (n.r. - sub 22 de ani) pe Amadou Diawara (23 de ani), în loc să-l includă pe lista principală. "Romanii" n-au mai putut face nimic și au fost nevoiți să suporte consecințele. Astăzi, oficialii campionatului din Italia au decis ca Roma să piardă cu 0-3, la "masa verde", partida cu Verona.

Roma a pierdut la "masa verde" meciul cu Verona, din prima etapă din Serie A

Echipele din Serie A au datoria să trimită comisiilor competente, la începutul fiecărui sezon, un lot alcătuit din 25 de jucători. În același timp, cluburile pot chema și jucători de la echipa U22. În cea de-a doua categorie s-a aflat Diawara în stagiunea precedentă. Între timp, mijlocașul a împlinit 23 de ani, detaliu care le-a scăpat din vedere celor de la Roma.
Internaționalul din Guinea a rămas pe aceeași listă și în sezonul actual și a fost utilizat în meciul cu Verona, din prima etapă.
Astfel de greșeli se sancționează cu înfrângerea la "masa verde", pedeapsă pe care a suportat-o și AS Roma. Un caz precedent a avut loc în 2016. Atunci, Sassuolo a fost echipa care a suportat consecințele.
Amadou Diawara a început ca titular partida cu Verona și a fost înlocuit în penultimul minut de joc. Cotat la 20 de milioane de euro de transfermarkt.com, mijlocașul a fost cumpărat de formația din capitala Italiei vara trecută, de la Napoli, în schimbul a 21 milioane de euro. El a mai evoluat înainte și la Bologna.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo