Meciul dintre Verona și AS Roma s-a încheiat 0-0, în debutul sezonului 2020/2021 din Serie A. Formația de pe Stadio Olimpico a avut însă parte de o surpriză neplăcută la finalul duelului.

Oficialii partidei au sesizat faptul că Roma l-a trecut pe lista jucătorilor U22 (n.r. - sub 22 de ani) pe Amadou Diawara (23 de ani), în loc să-l includă pe lista principală. "Romanii" n-au mai putut face nimic și au fost nevoiți să suporte consecințele. Astăzi, oficialii campionatului din Italia au decis ca Roma să piardă cu 0-3, la "masa verde", partida cu Verona.

Serie A
Eriksen: "Mă întrebați de ce joc puțin la Inter?". Răspunsul tranșant care îl va înfuria pe Conte
ACUM 6 ORE

Roma a pierdut la "masa verde" meciul cu Verona, din prima etapă din Serie A

Echipele din Serie A au datoria să trimită comisiilor competente, la începutul fiecărui sezon, un lot alcătuit din 25 de jucători. În același timp, cluburile pot chema și jucători de la echipa U22. În cea de-a doua categorie s-a aflat Diawara în stagiunea precedentă. Între timp, mijlocașul a împlinit 23 de ani, detaliu care le-a scăpat din vedere celor de la Roma.

Internaționalul din Guinea a rămas pe aceeași listă și în sezonul actual și a fost utilizat în meciul cu Verona, din prima etapă.

Astfel de greșeli se sancționează cu înfrângerea la "masa verde", pedeapsă pe care a suportat-o și AS Roma. Un caz precedent a avut loc în 2016. Atunci, Sassuolo a fost echipa care a suportat consecințele.

Amadou Diawara a început ca titular partida cu Verona și a fost înlocuit în penultimul minut de joc. Cotat la 20 de milioane de euro de transfermarkt.com, mijlocașul a fost cumpărat de formația din capitala Italiei vara trecută, de la Napoli, în schimbul a 21 milioane de euro. El a mai evoluat înainte și la Bologna.

Serie A
Planul "B" al lui Juventus, dacă Pirlo nu se va impune pe bancă! Antrenorul de top aflat pe listă
IERI LA 18:00
Serie A
Mundo Deportivo: Real Madrid oferă doi super-jucători la schimb pentru Dybala
IERI LA 11:41