Cosmin Contra a avut un final de sezon de coșmar alături de Al Ittihad. Formația românului a pierdut titlul în fața celor de la Al Hilal, după o ultimă etapă în care nu a reușit să învingă acasă o echipă care s-a zbătut pentru a evita retrogradarea.
În urma eșecului în îndeplinirea obiectivului, Contra va fi, cel mai probabil, demis de la cârma echipei. Presa din Arabia Saudită a anunțat că șefii clubului nu pot să digere ratarea titlului.
Președintele lui Al Ittihad, Anmar Al-Haili, vrea să scape de antrenorul român, începând deja să îi caute un înlocuitor. Acesta își dorește un tehnician capabil să cucerească titlul în campionatul din Arabia Saudită.
Romanian Liga I
Balint, OUT de la Craiova înainte de returul cu Zorya! 2 nume mari pe lista posibililor înlocuitori
IERI LA 14:15
Cosmin Contra și-a cerut scuze după ce echipa sa a terminat pe locul 2 al clasamentului în sezonul 2021/22. Românul le-a promis fanilor că nu va mai face aceleași greșeli în stagiunea următoare, dar se pare că nici nu va mai avea ocazia.
"Ce s-a întâmplat în acest an e o lecție de pe urma căreia vom profita în ediția viitoare. Vom repara greșelile. Am avut ghinion. Am condus mult timp, însă am ratat titlul pe ultima sută de metri", a declarat recent tehnicianul în vârstă de 46 de ani.
Citește și:

Contra a ratat inexplicabil obiectivul cu Al Ittihad

Românul avea ca obiectiv câștigarea titlului, iar acesta a fost ratat după un final de sezon catastrofal. Cu 5 etape înainte de final, formația lui Contra avea un avans de 8 puncte în fața celor de la Al Hilal, dar acesta s-a evaporat și înainta ultimei runde Al Ittihad a căzut pe locul doi.
În ultima etapă, Al Hilal s-a impus cu 2-1 în fața celor de la Al Faysaly, în timp ce Al Ittihad nu a reușit să treacă acasă de Al Batin, echipă care în final a retrogradat. Echipa lui Contra a dominat meciul de la un cap la altul, dar meciul s-a terminat 0-0, rezultat care nu a ajutat niciuna dintre echipe să-și atingă țelul.
Așadar, Cosmin Contra a încheiat în genunchi un sezon care a început promițător. Fostul selecționer a preluat-o pe Al Ittihad după 4 etape și în primele 19 partide cu el pe bancă echipa a înregistrat un singur eșec. Titlul părea o formalitate la un moment dat, însă finalul de sezon a fost inexplicabil și Al Hilal a câștigat al 18-lea titlu din istorie.
Al Ittihad aștepta un titlu de 13 ani, iar șefii clubului vor digera cu greu acest eșec. De altfel, presa din Arabia Saudită a scris de mai multe ori că românul nu va primi o prelungire a contractului, care îi expirase cu o lună în urmă, fiind prelungit doar pentru ultimele două meciuri.
Cosmin Contra le-a mai antrenat, de-a lungul carierei, pe Politehnica Timișoara, Fuenlabrada, Petrolul Ploiești, Getafe, Guangzhou R&F, Alcorcon, Dinamo București și a stat și la cârma echipei naționale a României.
Saudi Arabian Premier League
Cosmin Contra înlocuit cu Nuno Espirito Santo, la Al Ittihad
05/07/2022 LA 05:32
Fotbal
VIDEO | Cosmin Contra a făcut un pas uriaș către titlu în Arabia Saudită!
12/02/2022 LA 07:51