În vară, când a sosit pe Goodison, înlocuindu-l pe Ancelotti (plecat la Real Madrid), Rafa Benitez a știut că nu se va putea baza pe multe achiziții. A fost adus un singur jucător care a reușit să își câștige locul de titular - Andros Townsend, liber de contract, de la Palace -.
Rezultatele au fost foarte slabe, dar asta în condițiile în care foarte mulți dintre titulari - în frunte cu golgheterul Calvert-Lewin - s-au accidentat. Everton e acum pe 14 și are emoții cu retrogradarea, dar conducerea nu doar că va merge în continuare pe mâna lui Rafa Benitez, dar i-a promis și investiții.

Coutinho, spre rivala lui Liverpool, Everton

Liga
Eden Hazard, tot mai nemulțumit de situația de la Real Madrid! Anunțul jurnaliștilor belgieni
IERI LA 14:11
Și, potrivit Mundo Deportivo, tehnicianul "caramelelor" îl vrea cu orice preș pe Coutinho, fotbalist care nu intră nici în planurile lui Xavi, la Barcelona. Catalanii au nevoie de bani pentru ca noul antrenor să aibă acces la fotbaliștii doriți, astfel că vor renunța la toți cei care nu sunt văzuți titulari incontestabili.
Ajuns pe Camp Nou pentru 90 de milioane de euro (plus o mulțime de alte bonusuri de care a beneficiat Liverpool ulterior), Coutinho nu a confirmat. A jucat extrem de puțin, în 2019 fiind împrumutat la Bayern. Pe Allianz Arena nu a jucat rău, dar bavarezii nu au dorit să îl transfere definitiv, preferând aducerea lui Sane. Revenit în Catalunya, sud-americanul a evoluat foarte puțin, iar în prezent cota lui a coborât la doar 20 de milioane de euro.
Barcelona e într-o situație specială din punct de vedere financiar, astfel că, deși va ieși în pierdere cu brazilianul, suma aferentă transferului lui va fi extrem de importantă pentru mutările ulterioare.
41 de goluri în 152 de partide a jucat Coutinho pentru Liverpool, în perioada 2013-2018. Brazilianul nu a reușit să câștige vreun trofeu pe Anfield, deși a fost foarte aproape de titlu în 2014. Pe lângă rata excelentă de goluri pentru un mijlocaș, Coutinho a impresionat în primul rând prin modul în care și-a pus în valoare coechipierii, fiind cel mai bun pasator al echipei (ca număr de assisturi) atâta vreme cât a jucat în tricoul "cormoranilor".
https://i.eurosport.com/2021/12/21/3275753.jpg
Liga
Barcelona i-a găsit deja un înlocuitor lui Dembele! Cine e fotbalistul dorit de Xavi pe Camp Nou
IERI LA 08:33
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11