Emil Jula, fost atacant la echipe precum Energie Cottbus, Oțelul Galați, Universitatea Cluj sau MSV Duisburg, a decedat la vârsta de 40 de ani. Din primele informații apărute în spațiul public, acesta ar fi suferit un infarct. Jula a decis să se retragă din fotbal în 2018, după o experiență în ligile inferioare din Germania, la TuS Bersenbruck. Informația privind cauza decesului lui Emil Jula a fost confirmată de oficialii celor de la U Cluj, club pentru care fostul atacant a evoluat între 1998 și 2006 și, ulterior, între iulie și septembrie 2014.
În toamna anului 2014, Cristi Munteanu, fostul portar de la Oțelul, FC Național și Dinamo, ocupa funcția de director sportiv la gruparea de la Dunăre. Munteanu și-a gpsit cu greu cuvintele când a aflat de moartea lui Emil Jula, la doar 40 de ani: "Eu l-am adus la Oțelul de la Universitatea Cluj, în 2014, la al doilea său mandat la Galați. Era un băiat cuminte, foarte serios, se vedea că era un mare profesionist, crescut în fotbalul din Germania. Emil nu bea, nu fuma, nu pierdea nopțile. Nici nu-mi pot găsi cuvintele, e o mare dramă", a declarat Cristi Munteanu, pentru Digi Sport.

Emil Jula s-a stins din viață la doar 40 de ani, în urma unui infarct

Fotbal
Moartea lui Emil Jula, tulburătoare pentru foștii colegi! Gabi Giurgiu: "Nu-mi vine să cred!"
22/08/2020 LA 12:02
Jula s-a născut și a copilărit la Cluj, acolo unde a și început să joace fotbal, pentru Universitatea. Ulterior, fostul atacant a plecat la Oțelul Galați, unde a stat preț de două sezoane. În 2008, atacantul a fost transferat de Energie Cottbus, formație la care a strâns 100 de meciuri, 29 de goluri și 24 de pase decisive, 27 dintre aceste partide fiind în Bundesliga.
Tot în Germania, Jula a mai jucat pentru MSV Duisburg și VfL Osnabruck. În 2013, după ce a avut o experiență și în Cipru, la Anorthosis, clujeanul s-a întors în fotbalul românesc, la Ceahlălul Piatra Neamț, unde a stat un sezon, înainte să se întoarcă la U Cluj, respectiv Oțelul.
Fotbal
Fotbalul românesc, în doliu! A murit Emil Jula! Fostul atacant avea doar 40 de ani
22/08/2020 LA 10:41
Premier League
Everton a ajuns la un acord cu Frank Lampard pentru a deveni noul manager. Urmează anunțul oficial
ACUM 3 ORE