Emil Jula, fost atacant la echipe precum Energie Cottbus, Oțelul Galați, Universitatea Cluj sau MSV Duisburg, a decedat la vârsta de 40 de ani. Din primele informații apărute în spațiul public, acesta ar fi suferit un infarct. Jula a decis să se retragă din fotbal în 2018, după o experiență în ligile inferioare din Germania, la TuS Bersenbruck. Informația privind cauza decesului lui Emil Jula a fost confirmată de oficialii celor de la U Cluj, club pentru care fostul atacant a evoluat între 1998 și 2006 și, ulterior, între iulie și septembrie 2014. Vestea l-a tulburat serios pe Gabi Giurgiu, fostul coleg al lui Emil Jula de la Universitatea Cluj și Oțelul Galați. Giurgiu, clujean și el, a împărțit vestiarul cu Jula la Universitatea (1999-2006) și Oțelul (2007, 2008), cei doi făcând parte din echipa gălățenilor care câștiga Cupa Intertoto, în 2007.
"Am aflat mai devreme puțin, din păcate. Speram să nu fie adevărat, dar s-au confirmat lucrurile. Chiar nu-mi vine să cred că s-a putut întâmpla așa ceva - infarct la 40 de ani. Nu știam să aibă probleme de sănătate, adică nici nu cred că avea, nu știu ce să spun. În ultima perioadă nu prea am apucat să vorbesc cu el. Din ce știu, era plecat în Germania mai mult și nu prea am mai apucat să vorbim. O poveste ca asta te dă peste cap total. Amintiri multe cu el, sigur. Nu-mi vine să cred că s-a putut întâmpla așa ceva. Te lasă fără cuvinte când auzi așa ceva. A plecat de tânăr dintre noi. Condoleanțe familiei și Dumnezeu să-l odihnească", a declarat Gabi Giurgiu, pentru Digi Sport.

Emil Jula s-a stins din viață la doar 40 de ani, în urma unui infarct

Fotbal
Cristi Munteanu, devastat de moartea lui Emil Jula la doar 40 de ani: "E o mare dramă!"
22/08/2020 LA 11:24
Jula s-a născut și a copilărit la Cluj, acolo unde a și început să joace fotbal, pentru Universitatea. Ulterior, fostul atacant a plecat la Oțelul Galați, unde a stat preț de două sezoane. În 2008, atacantul a fost transferat de Energie Cottbus, formație la care a strâns 100 de meciuri, 29 de goluri și 24 de pase decisive, 27 dintre aceste partide fiind în Bundesliga.
Tot în Germania, Jula a mai jucat pentru MSV Duisburg și VfL Osnabruck. În 2013, după ce a avut o experiență și în Cipru, la Anorthosis, clujeanul s-a întors în fotbalul românesc, la Ceahlălul Piatra Neamț, unde a stat un sezon, înainte să se întoarcă la U Cluj, respectiv Oțelul.
Fotbal
Fotbalul românesc, în doliu! A murit Emil Jula! Fostul atacant avea doar 40 de ani
22/08/2020 LA 10:41
Premier League
Hoții i-au spart casa unui jucător de la United în timpul meciului cu Brentford! Familia s-a ascuns
ACUM 2 ORE