Cel mai slab antrenor al Barcelonei din acest secol, Koeman (doar 62% meciuri câștigate pe banca Barcelonei, Rijkaard e singurul după 2000 cu un procentaj mai slab) așteaptă lovitura de grație a lui Laporta. Președintele blaugrana a evitat până acum să îl demită, din două motive: aspectul financiar (va trebui să plătească 12 milioane de euro despăgubiri) și lipsa unui antrenor de calibru pe calapodul Barcelonei, la care să apeleze.
În ultima perioadă, conducerea catalanilor a discutat tot mai mult cu Roberto Martinez, selecționerul Belgiei, despre venirea acestuia pe bancă, însă rezultatele nu au fost cele așteptate de Laporta. Conform Mundo Deportivo, deși la un moment dat acesta devenise favoritul numărul unu pentru înlocuirea lui Koeman, în ultimele zile discuțiile sunt "înghețate". Martinez i-a transmis șefului Barcelonei că cel mai devreme ar putea să preia echipa după pauza internațională de la mijlocul lui octombrie. În plus, nu i-a dat un răspuns ferm, temându-se de ce înseamnă clubul acum, viitorul fiind unul extrem de incert. Nu în ultimul rând, probabil din dorința de a obține un salariu mai mare, tehnicianul spaniol i-a transmis lui Laporta că Federația belgiană i-a făcut deja o ofertă de prelungire, dincolo de Mondialul din 2022, foarte atractivă financiar.
CITEȘTE ȘI:
Liga Campionilor UEFA
Barcelona merge la UEFA după erorile de arbitraj din duelul cu Inter! Anunțul presei din Spania
ACUM 17 ORE
UNITED A RENUNȚAT LA RICE ȘI PREGĂTEȘTE TRANSFERUL ANULUI. MUTAREA CARE O FACE CEA MAI BUNĂ DIN LUME

Xavi, marele favorit pentru banca Barcelonei

Ca atare, șefii clubului de pe Camp Nou par să se îndrepte acum către Xavi. Acesta nu a fost dorit inițial de Laporta, în contextul în care a fost omul rivalului său la președinția clubului, în iarnă. Victor Font nu a făcut niciodată un secret că îl va aduce pe fostul mijlocaș ca antrenor, cum Xavi nu a ascuns că îl vede pe Font cel mai în măsură să "repare" lucrurile făcute prost de Bartomeu.
Mundo Deportivo vorbește despre o "blocadă" instituită de Laporta cu privire la Xavi, dar aceasta "a fost ridicată, președintele considerându-l acum un înlocuitor ideal pentru Koeman".
Olandezul a jucat tot mai mult 3-5-2 în ultima perioadă la Barcelona, lucru care nemulțumește, în contextul în care, de la Cruyff până în prezent, formația blaugrana a evoluat aproape exclusiv în modulul 4-3-3. Crescut de La Masia, Xavi este un susținător total al sistemului care a făcut-o celebră pe Barcelona și are avantajul că știe clubul mai bine ca oricine altcineva. Prin ceea ce a făcut în cariera sa, fostul internațional spaniol se bucură de respectul întregului vestiar, fiind într-o situație similară cu cea în care a fost Zidane când a sosit la Real Madrid.
Sursa citată notează că discuțiile sunt foarte avansate pentru ca Xavi să vină la Barcelona ca antrenor, stabilindu-se inclusiv anumite detalii de contract. Fostul mijlocaș e în prezent la Al Saad, cu care a prelungit până în 2023, dar clubul arab i-a promis că nu îi va împiedica plecarea dacă pe numele său va sosi o ofertă de la Barcelona, iar el vrea să îi dea curs.
Xavi va fi mandatat cu reconstrucția echipei, urmând a se baza pe foarte mulți tineri. Până la finalul sezonului 2022-2023 nu îi va fi impus vreun obiectiv de performanță, dorindu-se doar crearea unei echipe competitive, care să domine în viitor din nou fotbalul spaniol și european.
Barcelona are în prezent 13 jucători sub 23 de ani în lot, cele mai mari speranțe legându-se, evident, de Ansu Fati, Pedri și Eric Garcia. Dar și fotbaliști ca Gavi și Demir, promovați sezonul acesta (17 și 18 ani) au un potențial uriaș, iar Xavi va trebui să îl exploateze la maximum și să creeze o nouă generație de campioni.
https://i.eurosport.com/2021/09/21/3224010.jpg
Liga Campionilor UEFA
Xavi, despre o posibilă revenire a lui Messi la Barcelona: "Nu îi facem nicio favoare"
03/10/2022 LA 19:14
Liga
Ancelotti aruncă săgeți către Xavi cu 15 zile înainte de El Clasico: "Eu nu sun selecționerii!"
01/10/2022 LA 14:49