Procesul "afacerii sextape", în care Parchetul a cerut joi la Versailles 10 luni de închisoare şi o amendă de 75.000 de euro împotriva fotbalistului francez Karim Benzema, s-a încheiat vineri, iar verdictul va fi pronunţat pe 24 noiembrie, a indicat preşedintele tribunalului.
Împotriva celorlalţi patru inculpaţi urmăriţi în acest caz pentru tentativă de şantaj, ministerul public a cerut pedepse cuprinse între 18 luni de închisoare cu suspendare şi patru ani de închisoare.
Benzema, atacantul lui Real Madrid, este judecat în scandalul "sextape", care l-a vizat pe fostul său coleg Mathieu Valbuena, pentru "complicitate la tentativă de şantaj", riscând până la cinci ani de închisoare şi o amendă de 75.000 de euro.
Premier League
Merseyside derby | Sigurdsson, mai scump decât Salah și Mane. Cum a fost "jefuită" Everton
ACUM O ZI
Karim Benzema este acuzat că i-ar fi ajutat pe şantajişti, îndemnându-l pe Valbuena să le plătească suma solicitată, pentru ca acesta să evite posibila difuzare a înregistrării video respective.
Sylvain Cormier, unul dintre avocțaii lui Benzema, l-a ținut în permanență informat pe francez, care nu a putut fi prezent la proces. Când i s-a comunciat că procurorii cer 10 luni de închisoare, vârful lui Real a avut o reacție de revoltă.
"Karim este surprins și scandalizat de cererea procurilor", a spus Cormier în presa franceză.
Scandalul a izbucnit în vara lui 2015, când mai multe persoane au încercat să obţină bani de la Valbuena, pe care l-au ameninţat cu difuzarea unei înregistrări video cu scene intime în care apare şi actualul mijlocaş al lui Olympiakos Pireu.
Parchetul a cerut patru ani de închisoare şi 15.000 de euro amendă împotriva lui Mustapha Zouaoui, considerat "cordonul ombilical" al acestei afaceri; doi ani de închisoare şi 5.000 de euro amendă împotriva lui Karim Zenati, prieten din copilărie cu Benzema; 18 luni de închisoare şi 15.000 de euro amendă împotriva lui Axel Angot, care a găsit înregistrarea video şi a păstrat-o în vederea unei utilizări ulterioare; 18 luni de închisoare cu suspendare şi 5.000 de euro amendă împotriva intermediarului Younes Houass.
CITEȘTE ȘI:
RONALDO A EXPLODAT ÎN VESTIAR, LA PAUZA MECIULUI CU ATALANTA: "NU VĂ E RUȘINE?". DISCURSUL INCREDIBIL
Benzema poate scăpa cu închisoare cu suspendare
Unul din avocaţii lui Benzema, Antoine Vey, a cerut tribunalului să renunţe la acuzaţiile aduse clientului său. "Elementul intenţional al infracţiunii" reproşate atacantului de 33 de ani nu este caracterizat, a subliniat el.
Dosarul a fost construit pe baza a "ceea ce a simţit" Valbuena, a afirmat Vey, denunţând "ipotezele şi speculaţiile" avansate de acuzare.
Toţi avocaţii apărării au criticat un dosar slab, care nu merita în opinia lor un asemenea tratament din partea acuzării şi un asemenea ecou în presă.
"Ne putem întreba ce-i interesează cu adevărat pe francezi în această afacere? Sexul? Banii? Fotbalul? În orice caz nu aspectul judiciar", a spus Vey.
"Nu am fi petrecut atâta timp cu acest dosar dacă nu ar fi fost Karim Benzema", a recunoscut joi procurorul Julien Eyraud.
Benzema "se include în această echipă, se asociază în acest proiect" de tentativă de şantaj cu o înregistrare video cu scene intime, a subliniat joi procuroarea Segolene Mares.
Presa franceză notează că sunt șanse mici ca vârful de atac să ajungă după gratii, în cel mai rău caz el urmând să scape cu o pedeapsă cu suspendare.

Benzema, pregătit de El Clasico

Absenţa lui Benzema de la proces nu este "o strategie judiciară", a declarat vineri Vey, care a subliniat "presiunea sportivă" din jurul clientului său, care a disputat marţi un meci în Ucraina în Liga Campionilor şi trebuie să pregătească El Clasico de duminică împotriva lui FC Barcelona.
Într-adevăr, pentru partida de mâine, Benzema e văzut de mulți drept principalul pericol pentru poarta lui Ter Stegen. Francezul face parte din grupul select de doar 13 jucători care au marcat mai mult de 10 goluri în istoria El Clasico.
În plus, forma lui Karim în acest sezon e una fenomenală, mulți vorbind despre el ca despre unul dintre cei mai îndreptățiți candidați la câștigarea Balonului de Aur. Benzema are 11 goluri și 8 pase decisve pentru Real în 11 partide jucate în acest sezon.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Fotbal
Cea mai așteptată reacție. Verdictul lui Ibrahimovic, după ce Messi a câștigat Balonul de Aur
IERI LA 10:18
Bundesliga
Când a aflat Lewandowski că nu va câștiga Balonul de Aur 2021?
IERI LA 07:09