Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Aeroportul, în direcția aia! Hehe". Un fan al Marocului a mers la autocarul Spaniei, după meci. Imagini virale

Cristian Mihală

Actualizat 07/12/2022 la 08:51 GMT+2

Eliminarea Spaniei de la Campionatul Mondial a dus la o serie de ironii în presa iberică, jurnaliștii întrebându-se dacă Luis Enrique mai e potrivit pentru a continua pe banca naționalei. Un fan al Marocului a oferit însă reacția serii, arătându-le lui Dani Olmo&Co drumul spre aeroport.

Spania, eliminată de Maroc de la CM

Credit imagine: Eurosport

Selecţionata Marocului s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Spaniei cu 3-0 la loviturile de departajare, marţi seara, pe Education City Stadium din Doha, într-un meci din optimi încheiat cu 0-0 după prelungiri.
Campioana mondială din 2010 a părăsit Cupa Mondială la fel ca în urmă cu patru ani, când era eliminată în optimi de Rusia, tot la loviturile de departajare (3-4).
Spania a început turneul final din Qatar fulminant, 7-0 cu Costa Rica, dar l-a încheiat în genunchi, fiind eliminată de Maroc, după ce pierduse şi în faţa Japoniei (1-2), în ultimul meci din grupă.
Echipa antrenată de Luis Enrique a dezamăgit crunt, făcând unul dintre cele mai slabe meciuri din ultima vreme, fapt confirmat de statistica la finalul primei reprize: cu doar un şut la poartă, a fost cea mai slabă repriză pentru ''La Roja'' la Cupa Mondială începând din 1966.
La final, jucătorii lui Luis Enrique au fost monumente de deznădejde, dar asta nu l-a împiedicat pe un fan marocan să înfigă și mai adânc "cuțitul" în rănile provocate de rezultatul partidei din optimi. Acesta a mers la autocarul Spaniei și i-a ghidat spre jucători spre aeroport, într-un video care a devenit viral. Incapabili de reacție, jucătorii "Furiei Roja" au asistat neputincioși la momentul inedit.

Rămâne Luis Enrique la naționala Spaniei după dezamăgirea de la Mondial?

Startul Spaniei în Qatar a fost remarcabil, dar încetul cu încetul echipa și-a pierdut din avânt, până a fost eliminată în optimile de finală. Jucătorii și antrenorii se așteptau la mai mult, iar suporterii au rămas dezamăgiți, după ce, la finalul disputei contra Costa Ricăi, se simțea "miros" de titlu mondial. Jurnaliștii de la Sport.es ridică întrebări lgate de selecție și s eîntreabă în ce măsură Federația ar trebui să ia vreo măsură în ceea ce privește viitorul lui Luis Enrique.
"Primul și cel mai important lucru este legat de Luis Enrique. Ar trebui să continue sau nu pe banca naționalei? După două competiții bune - Euro și Liga Națiunilor -, Cupa Mondială a fost o dezamăgire majoră. El a creat acest grup, cu acest stil, dar rezultatul nu a fost cel așteptat, iar sentimentul de eșuare e evident", scriu ibericii.
Africanii au trecut de grupe la Cupa Mondială doar pentru a doua oară, prima oară fiind în 1986.
Marocul rămâne neînvinsă cu antrenorul Walid Regragui pe banca tehnică, tehnicianul fiind instalat în septembrie. Echipa a primit un singur gol de atunci, în ultimul meci din grupă, cu Canada (2-1).
În sferturile de finală, Marocul va juca împotriva învingătoarei dintre Portugalia şi Elveţia (marţi, Lusail Stadium - Al Daayen, 21:00), meciul fiind programat pe 10 decembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo