Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bono, ai legătura! Maroc este în sferturi la Mondial și trimite Spania acasă după loviturile de departajare

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 06/12/2022 la 19:55 GMT+2

Maroc a reușit o surpriză uriașă în optimile de finală ale Cupei Mondiale, impunându-se cu 3-0 la loviturile de departajare în fața Spaniei, obținând biletele pentru sferturi. Eroul învingătorilor a fost portarul Bono, care a făcut minuni și a parat două penalty-uri în fața ibericilor.

Álvaro Morata dépité face au Maroc

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Spania și Maroc au deschis ultima zi a fazei optimilor de la Campionatul Mondial din Qatar, cu marocanii în postura de jucători neînvinși la actuala ediție a turneului final, acolo unde, în plus, au depășit faza grupelor pentru prima dată în ultimii 36 de ani.
Prima ocazie de a deschide scorul le-a aparținut africanilor, în minutul 12, însă șutul din lovitură liberă al lui Achraf Hakimi s-a dus peste poarta păzită de Unai Simon.
Spania a ripostat la buturile celelalte, în minutul 25, dar Gavi a nimerit doar bara transversală. Marco Asensio a creat și el panică în careul marocanilor, însă șutul său a ajuns în plasa laterală.
Maroc a fost și ea periculoasă prin Mazraoui, dar în cele din urmă balonul a fost îndepărtat din careu, tabela menținându-se intactă.
La pauză s-a intrat cu scor alb, 0-0, după ce nicio echipă nu a găsit drumul spre gol la jumătatea timpului regulamentar de joc.
Întorși de la vestiare, jucătorii "Furiei Roja" au fost primii care au încercat deschiderea de scor, dar șutul lui Dani Olmo a fost respins în lateral.
CITEȘTE ȘI:
În minutul 78, același Dani Olmo și-a încercat șutul de la marginea careului mare, dar fără modificări pe tabelă.
Intrați în ultimele 10 minute de joc, spaniolii au vrut să dea lovitura, dar șutul lui Alvaro Morata s-a dus pe lângă poarta lui Bono.
Ultima mare ratare din timpul regulamentar de joc le-a aparținut tot ibericilor, însă mingea trimisă de Dani Olmo a fost respinsă salvator de Bono și trimisă în corner.

Duelul Spania - Maroc, împins în prelungiri

Până la urmă, nicio echipă nu a mai reușit să deschidă scorul, iar partida a fost împinsă în prelungiri, la fel cum se întâmplase și cu o zi în urmă în cazul duelului Croația - Japonia, ajuns până la lovituri de departajare pentru a se stabili echipa calificată în sferturi.
În reprizele de prelungiri, Spania a stat mai mult în ofensivă, din dorința de a evita loviturile de departajare.
Rodri a șutat în minutul 103 de la distanță, dar mingea a ajuns în tribune.
De partea cealaltă, Cheddira a fost și el aproape de gol, dar, cu mingea în fața porții, a șutat modest, iar Unai Simon a fost la post și a respins, menținând egalul alb pe tabelă.
Nici cea de-a doua repriză a prelungirilor nu a adus modificări, scorul cu care s-a început meciul rămânând nemodificat după 120 de minute de joc, ajungându-se astfel la lovituri de departajare.

Maroc, învingătoarea loviturilor de departajare

Ajunși la punctul cu var, marocanii au fost cei care au deschis scorul, după ce Sabiri l-a păcălit pe Unai Simon, care a ales colțul greșit.
Spania a început cu stângul la loteria penalty-urilor, când Sarabia a lovit bara. Ziyech a făcut 2-0 pentru Maroc, cu un șut sănătos, pe centrul porții. Soler l-a urmat pe colegul său, ratând execuția la care Bono s-a opus.
Și Unai Simon a reușit să scoată ulterior, dar Bono nu s-a lăsat nici el mai prejos și a parat și lovitura lui Busquets.
Hakimi a avut în vârful ghetei mingea pe care a scris calificarea în sferturi și a marcat pentru 3-0, ducându-și echipa în următoarea etapă a competiției, eliminând Spania, care pleacă acasă în ciuda faptului că pornea marea favorită a duelului.
În următoarea etapă, Marocul se va duela cu învingătoarea ultimului meci din optimi, Portugalia - Elveția.

Spania - Maroc 0-0 (0-3) | Echipele de start

  • Maroc: Bono - Hakimi, Aguerd, Saiss, Mazraoui- Amrabat, Amallah, Ounahi - Boufal, En-Nesyri, Ziyech. Rezerve: Aboukhal, Attiat-Allal, Benoun, Cheddira, Dari, El Khannous, El Yamiq, Ez Abde, Hamdallah, Jabrane, Munir, Sabiri, Tagnaouti, Zaroury. Antrenor: Walid Regragui
  • Spania: Unai Simon - Marcos Llorente, Rodri, Laporte, Jordi Alba - Gavi, Busquets, Pedri - Ferran Torres, Asensio, Dani Olmo. Rezerve: Azpilicueta, Balde, Carvajal, Fati, Garcia, Guillamon, Koke, Morata, Pino, Raya, Sanchez, Sarabia, Soler, Torres, Williams. Antrenor: Luis Enrique

Rezultatele din optimile de finală ale Cupei Mondiale

Sâmbătă, 3 decembrie:
  • Olanda - Statele Unite ale Americii, 3-1
  • Argentina - Australia, 2-1
Duminică, 4 decembrie:
  • Franța - Polonia 3-1
  • Anglia - Senegal 3-0
Luni, 5 decembrie:
Japonia - Croația, 1-1 (1-3 după lovituri de departajare)
Brazilia - Coreea de Sud, 4-1
Marți, 6 decembrie:
  • Maroc - Spania, 0-0 (3-0 după lovituri de departajare)
  • Portugalia - Elveția, ora 21:00

Ce dueluri urmează în sferturi

Vineri, 9 decembrie:
  • Croația - Brazilia, ora 17:00
  • Olanda - Argentina, ora 21:00
Sâmbătă, 10 decembrie:
  • Anglia - Franța, ora 21:00
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo