Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Atmosferă dezolantă în presa din Uruguay după eliminarea de la Cupa Mondială! "S-a terminat visul unei țări întregi"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 02/12/2022 la 20:42 GMT+2

Uruguay a părăsit Campionatul Mondial din Qatar încă din faza grupelor, după victoria surprinzătoare a Coreei de Sud în fața Portugaliei. Suarez a plâns pe bancă, iar presa sud americană a pus sare pe rană, menționând că visul unei țări întregi s-a încheiat.

Edinson Cavani après l'élimination de l'Uruguay au Mondial 2022

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Uruguay și Ghana sunt cele două echipe eliminate de la Campionatul Mondial din Qatar din grupa H. Coreea de Sud a dat lovitura în meciul cu Portugalia, impunându-se în prelungirile partide. Asitaicii au terminat la egalitate de puncte cu naționala lui Cavani, Darwin Nunez și Luis Suarez, însă s-a calificat în optimi grație celor 4 goluri marcate, față de doar 2 ale Uruguayenilor, golaverajul fiind pe 0 în dreptul ambelor naționale.
"Visul unei țări întregi s-a încheiat", a fost mesajul sumbru din ziarul El Pais Montevideo. "Echipa Uruguayului a devenit o altă dezamăgire a Cupei Mondiale din Qatar, în ciuda faptului că s-a impus vineri cu 2-0", a mai scris sursa citată.
Jurnaliștii de la El Observador au scris în aceeași notă, consemnând din nou faptul că visul unei națiuni s-a încheiat prea devreme. "Adio, vis frumos. Echipa națională a fost eliminată de la Cupa Mondială", a fost mesajul transmis de El Observador.
Uruguay conducea cu 2-0 în fața naționalei din Ghana, iar calificare părea să nu le mai scape din mână. Doar că surpriza a venit pe celălalt stadion, acolo unde Portugalia a pierdut cu 2-1 în fața Coreei de Sud, asiatici profitând de golaverajul mai bun și calificându-se în optimi alături de lusitani.
Citește și:

Luis Suarez a plâns pe bancă după eliminarea Uruguayului de la Camionatul Mondial

Fostul atacant al Barcelonei nu și-a mai putut stăpâni lacrimile după ce victoria naționalei sale nu a fost îndeajuns pentru calificare. Suarez a început să plângă în momentul în care a aflat despre golul coreenilor din prelungiri și a continuat chiar și după fluierul final. Sud-americanii mai aveau nevoie de doar un gol pentru a trece în fazele eliminatorii, însă au ratat la ultima fază.
Presa din Uruguay l-a taxat și pe selecționerul Diego Alonso, care "a fost lipsit de îndrăzneală" în primele două partide din grupă. Sud-americanii au remizat, 0-0 cu Coreea de Sud, în prima etapă și au pierdut cu 2-0 în fața portughezilor. Calculele nu își mai au rostul în acest moment, însă suporterii lui Luis Suarez și compania regretă faptul că echipa nu a mai marcat o dată în meciul de astăzi sau că nu au forțat victoria în partida de debut.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo