Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul Mondial 2022 | Cosmin Olăroiu, prezent la Qatar – Ecuador! "Nu mai recunosc nimic din ce era aici"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 20/11/2022 la 19:01 GMT+2

Campionatul Mondial 2022 | Cosmin Olăroiu este prezent la partida de deschidere de la turneul final. Antrenorul a luat contact cu zona arabă în 2007, și a antrenat-o pe Al Sadd, din Qatar, în perioada 2009-2010.

Cosmin Olăroiu

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Cosmin Olăroiu este prezent la meciul de deschidere al Cupei Mondiale din Qatar și este impresionat de ceea ce a văzut în această țară. El a fost antrenor aici în perioada 2009-2010, când a pregătit-o pe Al Sadd, trecând 12 ani din acel moment.
Tehnicianul s-a declarat impresionat de cât de mult s-au schimbat lucrurile și cât de mult au putut construi qatarezii pentru acest Mondial. Oli este de părere că fotbalul este al tuturor, astfel că nu vede nicio problemă în organizare turneului final într-o țară care nu are atât de multe legături cu fotbalul și nu a mai fost vreodată la un Campionat Mondial.
"După Campionatul Mondial disputat în Africa cei de la FIFA au deschis ușile lumii arabe. E un lucru fantastic că se dispută în lumea arabă. Nu mai recunoșteam nimic din ce era când eram eu aici, e de admirat că o țară poate să construiască atât de mult pentru a organiza un Campionat Mondial.
Când o țară primește Cupa Mondială, toți ceilalți suferă, așa că e normal să apară aceste contestări, mai ales dacă ținem cont că au fost țări puternice printre candidate. Fotbalul e însă al tuturor! ", a spus Olăroiu la TVR 1.
Citește și:

Cosmin Olăroiu le vede favorite pe Brazilia, Argentina, Anglia și Franța

Cosmin Olăroiu s-a ferit să numească o favorită clară la Campionatul Mondial, însă a desemnat 4 naționale care ar putea ridica trofeul deasupra capului. Brazilia, Argentina, Anglia și Franța sunt văzute cu cele mai mari șanse de către tehnicianul român, care vrea ca lumea să se bucure de fotbal.
"Fotbalul arab a crescut, cei de aici pot organiza un Campionat Mondial, au stadioane extraordinare. Lucrurile s-au schimbat mult și aici. E de admirat pentru că eu am văzut lucrurile pas cu pas cum s-au făcut, știind de când și-au depus candidatura ce și-au propus. Dar sunt și eu sunt surprins de ceea ce au reușit.
Acest Campionat Mondial a căpătat o amploare foarte mare, chiar și prin aceste discuții… E foarte greu de spus cine va câștiga, diferența de valoare este foarte mică, micile detalii vor conta. Sunt câteva țări care pleacă favorite: Brazilia, Argentina. Anglia poate fi o surpriză. Franța are mereu jucători buni, apar mereu jucători de valoare acolo", a adăugat Cosmin Olăroiu.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo