Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul Mondial 2022 | Ecuador, prima victorie de la CM 2022, chiar în fața gazdelor din Qatar

Eurosport
DeEurosport

Publicat 20/11/2022 la 19:59 GMT+2

Fluier final în primul meci de la Campionatul Mondial din 2022. Gazdele din Qatar au debutat cu stângul în fața reprezentativei din Ecuador, care a câștigat cu scorul 2-0 cel dintâi meci al turneului final din 2022.

I giocatori dell'Ecuador esultano dopo il gol di Enner Valencia durante Qatar-Ecuador - Mondiali 2022

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Campionatul Mondial din 2022 a debutat duminică seara cu meciul inaugural Qatar - Ecuador, partidă contând pentru Grupa A a turneului final.
Deschiderea ediției din acest an a avut loc pe arena Al Bayt din Al Khor, stadion cu 60.000 de locuri, al doilea cel mai mare după Lusail, care are 80.000 de locuri.
După o grandioasă festivitate de deschidere, în care Morgan Freeman a avut un moment de excepție în care a ținut un discurs depre unitate și respect, în care Jungkook a intonat melodia "Dreamers", imnul Cupei Mondiale 2022, alături de artistul local Fahad Al-Kubaisi și a fost prezentată mascota turneului, La'eeb, Gianni Infantino a transmis un mesaj de bun-venit înaintea fluierului de start al primului meci al acestei ediții de Mondial.
În partida Qatar - Ecuador cel de-al patrulea arbitru a fost românul Istvan Kovacs, care l-a ajutat pe centralul Daniele Orsato.
CITEȘTE ȘI:

Enner Valencia, primul gol al Campionatului Mondial din 2022

Cel dintâi gol de la Campionatul Mondial 2022 a venit după doar trei minute de la primul fluier. Oaspeții din Ecuador au deschis scorul prin Enner Valencia, care a fructificat pasa genială expediată de Felix Tores, în urma unei faze fixe. Bucuria vizitatorilor nu a durat prea mult, căci centralul întâlnirii, Orsato, a anulat execuția după primirea unei informații din camera VAR, acolo unde s-a putut observa, datorită unei tehnologii unice, că a fost o poziție neregulamentară la faza golului.
Sud-americanii au continuat să fie periculoși și în secvențele următoare ale jocului și să aibă posesie superioară.
Enner Valencia a obținut lovitură de pedeapsă după un contact în careu cu goalkeeper-ul Al Sheeb, care a văzut și cartonașul galben pentru imprudența sa. Arbitrul nu a ezitat și a pus mingea pe var, acolo unde același Valencia a transformat penalitatea, după ce a tras pe jos, în dreapta portarului, care nu a ghicit colțul și a sărit în partea opusă.
Abia de această dată execuția sa a fost cea dintâi de la ediția din 2022 a Campionatului Mondial, după ce precedentul gol, din startul partidei, fusese anulat pe motiv de ofsaid.
Oaspeții din Ecuador au făcut 2-0 până la pauză, după ce Enner Valencia a reușit dubla în minutul 31. Preciado a centrat, iar jucătorul celor de la Fenerbahce a trimis mingea în ațe, cu capul, din zona punctului de la 11 metri.
Același Valencia le-a dat emoții suporterilor, după ce a fost faultat dur înainte de intrarea la vestiare. Chiar dacă la prima vedere părea că nu mai poate continua meciul, acesta și-a revenit și s-a putut întoarce pe gazon.

Ecuador, superioară gazdei Qatar în meciul de deschidere de la CM 2022

Ecuador a trecut pe lângă șansa de a face 3-0 în minutul 54, după ce Valencia și Estrada au depășit la limită mingea centrată de Mendez. Tot oaspeții au fost periculoși, după ce Ibarra a primit o pasă superbă, de la mijlocul terenului, de la Caicedo. Decarul sud-americanilor și-a făcut mingea pe interior și a șutat puternic, dar Al Sheeb a avut prima intervenție bună din meci și a îndepărtat pericolul de la poarta echipei sale.
Qatar a irosit și ea ocazia de a reveni în meci. Afif a reluat cu capul, dar balonul trimis de acesta a trecut pe lângă poartă.
Ecuador a ratat o nouă oportunitate de a face 3-0 în minutul 80. Sarmiento nu a reușit să marcheze din poziție ideală, din centrul careului. Tușierul a ridicat însă fanionul, semn că acesta se afla într-o poziție neregulamentară.
Ultima mare ocazie importantă din meci le-a aparținut gazdelor din Qatar, în minutul 86. Muntari a încercat să îl surpridă pe portarul advers, dar mingea a trecut puțin peste transversală și scorul a rămas nemodificat.
S-a terminat 2-0, pentru Ecuador, primul meci de la Campionatul Mondial din Qatar, competiție care va continua luni cu alte trei partide din faza grupelor.
Echipele de start Qatar - Ecuador
  • Qatar (5-3-2): Al Sheeb - Pedro Miguel, Al Rawi, Koukhi, Hassan Ahmed - Boudiaf, Al Haydos, Hatem - Almoez Ali, Afif
  • Ecuador (4-4-2): Galindez - Preciado, Torres, Hincapie, Estupinan - Plata, Mendez, Caicedo, Ibarra - Valencia, Estrada
Clasament Grupa A
  • 1. Ecuador - 3 puncte (1 meci)
  • 2. Olanda - 0 puncte
  • 3. Senegal - 0 puncte
  • 4. Qatar - 0 puncte (1 meci)

Ce urmează la Campionatul Mondial din 2022

Ziua a doua de la Campionatul Mondial propune trei partide interesante, două dintre favorite debutând la turneul final din acest an.
Cel dintâi meci al zilei începe la ora 15:00, cu duelul din Grupa B, Anglia - Iran. Partida va avea loc pe arena Khalifa International Stadium, stadion din Doha, care are o capacitate de 40.000 de locuri și care a fost inaugurat în 1976.
Cel de-al doilea meci al zilei de luni este Senegal - Olanda, confruntare programată să înceapă la ora 18:00. A doua partidă din Grupa A, după meciul de deschidere Qatar - Ecuador, se va desfășura pe Al Thumama Stadium, din Doha. Arena de 40.000 de locuri a fost inaugurată în 2021.
Ultimul meci al celei de-a doua zile de la Mondialul din Qatar este reprezentat de duelul Statele Unite ale Americii - Țara Galilor, partidă care va începe la ora 21:00. Meciul din Grupa B va avea loc pe Al Rayyan Stadium, o arenă de 40.000 de locuri, inaugurată în anul 2020.

Programul zilei a 2-a de la Campionatul Mondial

  • Anglia - Iran, ora 15:00, Grupa B
  • Senegal - Olanda, ora 18:00, Grupa A
  • Statele Unite ale Americii, ora 21:00, Grupa B
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo