Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Costa Rica spală rușinea după 7-0 cu Spania și se impune la limită în fața Japoniei

Eurosport
DeEurosport

Publicat 27/11/2022 la 13:54 GMT+2

Japonia nu a reușit să obțină o a 2-a victorie la Cupa Mondială din Qatar și implicit o calificare rapidă în optimile de finală, cu toate că a dominat jocul împotriva selecționatei din Costa Rica, în special în repriza secundă.

Costa Rica jubelt über Führungstreffer gegen Japan

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
În primul meci al etapei a 2-a din grupa E, Costa Rica produce surpriza și se impune în fața Japoniei, la capătul unui meci cu un ritm mediocru, însă în care niponii au avut inițiativa, dar au suferit la capitolul finalizare, pentru că n-au izbutit să trimită decât 3 șuturi pe spațiul porții apărate de Keylor Navas.
Japonia ratează astfel o șansă imensă de a se califica rapid în faza optimilor de finală, pentru că dacă ar fi obținut victoria, ar fi fost sigură de primele două poziții în clasament.

Costa Rica câștigă neașteptat în fața Japoniei

Prima parte a jocului a fost una lipsită de prea mult ritm, pentru că japonezii păreau parcă să nu găsească metoda prin care pot străpunge apărarea costaricanilor și formația americană a bifat primele ocazii la acest Mondial, după un meci extrem de slab făcut împotriva Spaniei în runda inaugurală.
În repriza secundă, japonezii au arătat mai bine, au controlat jocul în mare măsură, însă nu l-au putut învinge pe Keylor Navas, iar costaricanii au lovit pe contraatac, în minutul 81, când Keysher Fuller, fundaș în vârstă de 28 de ani, a marcat cu un șut frumos în poarta niponilor, o minge pe care portarul Gonda reușise să o atingă, dar nu suficient de tare întrucât să o respingă.
A fost primul și singurul șut pe poartă a echipei din America Centrală, fiind și singurul șut pe spațiul porții expediat la actuala ediție a turneului final și astfel Costa Rica bifează primele 3 puncte la actuala ediție a Campionatului Mondial.
Citește și:

Situația grupei E după Japonia-Costa Rica

În urma acestei victorii a costaricanilor, rămâne posibil orice scenariu în grupă, pentru că oricare dintre cele 4 naționale se pot califica în faza optimilor, inclusiv formația din America Centrală, deși are golaveraj 1 cu 7.
Clasamentul de moment al grupei E:
1. Spania - 3 puncte
2. Japonia - 3 puncte
3. Costa Rica - 3 puncte
4. Germania - 0 puncte
De la ora 21 se joacă Spania-Germania, iar în perspectiva în care ibericii înving, se va da o luptă în 3 pentru faza optimilor, între Japonia, Germania și Costa Rica, cu nemții având nevoie și de aportul adversarilor în ultima etapă. De asemenea, dacă formația lui Hansi Flick câștigă, va fi echilibru perfect în grupa E, cu toate cele 4 echipe având câte 3 puncte, golaverajul fiind primul criteriu de departajare.
Japonia urmează să joace împotriva spaniolilor joi, pe 1 decembrie, în timp ce nemții vor da piept cu naționala din Costa Rica.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo