Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cristiano Ronaldo, luat în vizor și atunci când scrie istorie: "Nu cred că este un ajutor uriaș. Ar fi mai bine fără el"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 25/11/2022 la 18:29 GMT+2

Echipa națională a Portugaliei s-a impus cu scorul 3-2 la meciul de debut de la Campionatul Mondial în fața celor din Ghana, iar Cristiano Ronaldo a reușit să marcheze un gol în această partidă. Rușita sa a fost echivalentă cu intrarea în istorie, însă chiar și așa starul portughez a fost luat în vizor și criticat.

Cristiano Ronaldo z golem na piątym mundialu

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Joi seara s-au terminat meciurile din prima etapă a fazei grupelor la Campionatul Mondial din Qatar. Naționala Portugaliei, distribuită în Grupa H, a debutat cu dreptul la turneul final, după ce s-a impus cu scorul 3-2 în fața celor din Ghana, echipă care i-a dat emoții în mai multe rânduri.
Scorul pe Stadionul 974, din Doha, a fost deschis de Cristiano Ronaldo, în minutul 65, din lovitură de pedeapsă. Odată cu această reușită, Ronaldo a intrat direct în istoria Cupei Mondiale, devenind primul jucător care înscrie la cinci ediții diferite (2006, 2010, 2014, 2018, 2022).
Chiar și așa, în ciuda performanței sale, Ronaldo nu a scăpat de critici, care au comentat pe seama evoluției sale și după victoria de debut de la Campionatul Mondial.
Didi Hamann este de părere că, ajuns la 37 de ani, acest lucru se vede în jocul lui Ronaldo, despre care afirmă că nu îl consideră un ajutor uriaș pentru naționala lusitanilor. Din contră, este de părere că lipsa de ritm a acestui reprezintă o piedică pentru selecționata condusă de Fernando Santos, care, în opinia sa, s-ar descurca mult mai bine fără serviciile lui Ronaldo.
CITEȘTE ȘI:

Cristiano Ronaldo, criticat de Didi Hamann după debutul la Mondial

Cristiano Ronaldo a fost cel care a decshis drumul echipei sale spre victorie, marcând primul gol al întâlnirii Portugalia - Ghana, din prima etapă a fazei grupelor la Campionatul Mondial.
Chiar și așa, Didi Hamann a făcut o declarație dură la adresa acestuia, după succesul obținut la limită în fața selecționatei din Ghana. Germanul l-a criticat pe Ronaldo pentru prestația avută la meciul de joi seara, la capătul unei partide în care Ghana a egalat și mai apoi a redus chiar din diferență, Portugalia câștigând la limită și cu emoții confruntarea.
Deși a marcat un gol pentru echipa sa, Ronlado nu a scăpat de critici. Hamann a considerat că portughezul a fost un minus pentru echipa sa, pe care a împiedicat-o în timpul duelului cu Ghana. Acesta a analizat evoluția lui Cristiano și și-a argumentat opinia.
"Nu cred că este același jucător. Nu știu dacă este vorba de condiția fizică sau de faptul că nu a mai jucat. Dacă ne-am uitat astăzi la mingile pe care le-a dat, nu a mai făcut niciodată așa în toată cariera. Probabil este încă cel mai bun la nivel aerian, pentru că are o elasticitate incredibilă. Nu sunt prea sigur (n.r. întrebat dacă mai poate ajuta Portugalia)", a declarat Hamann pentru RTE.

Hamann, toate speranțele sunt în Leao

Rafael Leao a înscris și el în meciul Portugalia - Ghana. În opinia lui Hamann, Leao este un jucător cheie în angrenajul Portugaliei, cel care poate ține vii speranțele naționalei.
"Cred că Leao trebuie să intre în echipă, pentru că le lipsește ritmul pe tot terenul, iar dacă nu ai ritm în fotbalul modern este foarte greu să-ți creezi ocazii. Odată ce vor ieși din grupe, ceea ce ar trebui să facă, fazele eliminatorii sunt o altă poveste", a adăugat Hamann.
Rezultate prima etapă Grupa H:
  • Uruguay - Coreea de Sud 0-0
  • Portugalia - Ghana 3-2
Clasament după prima etapă în Grupa H:
  • 1. Portugalia - 3 puncte
  • 2. Coreea de Sud - 1 punct
  • 3. Uruguay - 1 punct
  • 4. Ghana - 0 puncte
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo