Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cupa Mondială | Un star de la Milan a refuzat să joace la turneul final! A primit un telefon pe ultima sută de metri

Nicu Savin

Actualizat 15/11/2022 la 17:03 GMT+2

Brahim Diaz are un sezon foarte bun tricoul Milanului, dar nu a intrat în vederea lui Luis Enrique pentru Campionatul Mondial. Mijlocașul ofensiv ar fi putut juca totuși în Qatar, însă a refuzat să reprezinte Marocul, Federația de la Rabat încercând să-l convingă pe ultima sută de metri, după ce Amine Harit s-a accidentat.

Cupa Mondială Qatar 2022 | Acestea sunt tricourile în care vor evolua cele 32 de echipe

Au mai rămas doar 5 zile până la startul Campionatului Mondial, iar selecționerii celor 32 de echipe participante au anunțat loturile pe care se vor baza la turneul final. Unii au avut mari bătăi de cap cu accidentările și au fost nevoiți să renunțe pe ultima sută de metri la anumiți fotbaliști.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano.
A fost și cazul Marocului, care nu-l va putea folosi în Qatar pe Amine Harit, unul dintre cei mai în formă jucători ai săi. Decarul lui Olympique Marseille s-a accidentat grav în duelul cu AS Monaco, în ultimul meci din Ligue 1 înainte de pauza competițională.
Pierderea lui Harit este una grea, iar selecționerul Walid Regragui și federalii de la Rabat au vrut să dea o lovitură în chiar ultima zi în care se mai puteau face modificări în lot. Conform Marca, aceștia au încercat să-l convingă pe Brahim Diaz să reprezinte Marocul la Cupa Mondială.

Brahim Diaz a refuzat să joace pentru Maroc la Cupa Mondială

Mijlocașul ofensiv al Milanului, care aparține de Real Madrid, s-a născut în Spania, dar are cetățenie marocană. El ar fi putut da curs convocării, deoarece a fost inclus pe lista largă a Marocului, însă a refuzat oferta, visând să devină un jucător important pentru Spania.
Diaz a jucat la toate naționalele de juniori și tineret ale ibericilor și a debutat și la prima reprezentativă, într-un meci cu Lituania din iunie (4-0), în care a și marcat. Totuși, el ar fi putut juca pentru Maroc, deoarece singura sa selecție la naționala Spaniei a venit într-un meci amical.
Nu este prima dată când marocanii încearcă să-l convingă pe Brahim Diaz să joace pentru "Leii din Atlas". Înaintea Campionatului Mondial de acum 4 ani au fost de asemenea tatonări în acest sens, dar și atunci jucătorul a refuzat. Acesta speră că evoluțiile sale de la echipa de club îl vor ajuta să participe cu Spania la EURO 2024 sau Mondialul din 2026. În acest sezon, Brahim Diaz a jucat 13 meciuri pentru Milan în Serie A, reușind 4 goluri și un assist.
Marocul face parte din Grupa F la Cupa Mondială, alături de Belgia, Croația și Canada. Africanii au o generație de excepție, în care se remarcă fotbaliști precum Hakimi, Ziyech, Mazraoiu sau El Nessyri, iar așteptările sunt mari înaintea acestui turneu final, chiar dacă grupa este una dificilă.
Lotul Marocului pentru Cupa Mondială
  • Portari: Yassine Bono (Sevilla), Munir (Al Wehda), Ahmed Tagnaouti (Wyadad),
  • Fundași: Achraf Hakimi (PSG), Noussair Mazraoui (Bayern Munchen), Romain Saiss (Besiktas), Nayef Aguerd (West Ham United), Achraf Dari (Brest), Jawad Al-Yamiq (Real Valladolid)Yahia Attiat-Hallal (Wydad), Badr Benoun (FC Qatar)
  • Mijlocași: Sofyan Amrabat (Fiorentina), Selim Amallah (Standard Liege), Abdelhamid Sabiri (Sampdoria), Azzedine Ounahi (Angers), Bilel El Khanouss (Genk), Yahya Jabrane (Wydad)
  • Atacanți: Hakim Ziyech (Chelsea), Youssef El Nessyri (Sevilla), Sofiane Boufal (Angers), Zakaria Aboukhlal (Toulouse), Ez Abde (Osasuna), Ilias Chair (QPR), Abderazzak Hamdallah (Al Ittihad), Walid Kheddira (Bari).
Turneul Campionilor se vede în săptămâna 13 – 20 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
picture

Cupa Mondială Qatar 2022 | Acestea sunt stadioanele pe care se vor juca partidele de la turneul fina

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo