Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

După Mane, 3 alţi jucători importanţi au aflat că ratează Mondialul!

Cristian Mihală

Publicat 09/11/2022 la 14:13 GMT+2

Romelu Lukaku (Belgia), Reece James (Anglia) şi Chris Richards (SUA) vor rata aproape sigur Campionatul Mondial din cauza accidentărilor. Cei 3 au şanse infime să se recupereze în timp util pentru competiţia din Qatar.

Mane şi Lukaku, într-un duel Liverpool - Chelsea, sezonul trecut

Credit imagine: Eurosport

După ce liderul Senegalului, Sadio Mane, al doilea cel mai bun jucător din lume în 2022, s-a accidentat şi va rata Cupa Mondială, alţi 3 fotbalişti importanţi sunt nevoiţi, la rândul lor, să declare forfait.
Prezenţa atacantului Romelu Lukaku în lotul Belgiei pentru participarea la turneul final al Cupei Mondiale de fotbal 2022 din Qatar este tot mai puţin probabilă, din cauza accidentărilor, a declarat, marţi, selecţionerul Roberto Martinez, scrie rtbf.net.
Lovit la coapsă la începutul sezonului şi recent victimă a unei recidive, Lukaku, principala armă ofensivă a Belgiei, este în prezent angajat într-o cursă contracronometru pentru a participa la Cupa Mondială.
"Momentan nu este apt să joace. Este în mâinile medicilor [...] Decizia va fi luată joi, chiar înainte de comunicarea listei celor 26. Medicii ne vor spune dacă va putea juca măcar într-unul din meciurile din grupă. Dacă nu, atunci nu-l vom convoca pentru CM", a explicat Roberto Martinez.
Belgia va juca cele trei meciuri din grupe împotriva Canadei (23 noiembrie), Marocului (27 noiembrie) şi Croaţiei (1 decembrie).
Cine va câștiga trofeul Cupei Mondiale 2022?

Reece James, out de la Campionatul Mondial

Nici fundaşul dreapta Reece James (Chelsea) nu va merge la Cupa Mondială de fotbal din Qatar (20 noiembrie - 18 decembrie) din cauza unei accidentări la genunchi, a relatat presa britanică de miercuri, cu o zi înainte ca selecţionerul Gareth Southgate să anunţe lista de 26 jucători pentru turneul final, conform Reuters.
James, 22 ani, cu 15 selecţii, s-a accidentat la meciul cu AC Milan (2-0) din Liga Campionilor, pe 11 octombrie.
Într-o conferinţă de presă, antrenorul Graham Potter (Chelsea) a anunţat marţi că James a efectuat un antrenament uşor, dar nu este refăcut complet pentru a juca la Mondialul 2022: ''Niciun miracol din nefericire. El progresează bine. Azi a fost afară, a alergat uşor, dar nimic de adăugat altceva''.
Absenţa lui James e una importantă, dar din fericire pentru "cei 3 lei" vine pe o poziţie în care Southgate are o mulţime de variante: Trippier şi Trent Alexander-Arnold sunt variante bune, dacă nu cumva Walker s-ar putea recupera şi el până în Mondial.
Anglia începe Cupa Mondială contra Iranului pe 21 noiembrie în Grupa B, înainte de a juca cu SUA (25 noiembrie) şi Ţara Galilor (29 noiembrie).

Chris Richards va vedea Mondialul la TV

Fundaşul central Chris Richards (Crystal Palace) va absenta din lotul Statelor Unite pentru Cupa Mondială de fotbal din Qatar (20 noiembrie - 18 decembrie), din cauză că nu s-a refăcut la timp după o accidentare, transmite Reuters.
Richards, 22 ani, care a jucat cinci meciuri în campania SUA de calificare la Mondial, s-a accidentat în septembrie după ce a disputat trei meciuri în Premier League. El a scris pe Instagram că este dezamăgit că nu merge în Qatar dar le-a urat succes coechipierilor: ''Mergeţi şi faceţi istorie''.
Selecţionerul SUA, Gregg Berhalter, urmează să anunţe miercuri lotul de 26 jucători. Mijlocaşul Weston McKennie (Juventus) şi Luca de la Torre (Celta Vigo), ambii cu accidentări la coapsă, speră să fie pregătiţi fizic pentru a prinde selecţia în ultimul moment.
Echipa SUA joacă în Grupa B şi va debuta contra Ţării Galilor (21 noiembrie), înainte de a înfrunta Anglia şi Iranul.
picture

Cupa Mondială Qatar 2022 | Acestea sunt tricourile în care vor evolua cele 32 de echipe

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo