Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Enner Valencia, primul erou al CM 2022, a scăpat de arest simulând o accidentare. Povestea e incredibilă

Cristian Mihală

Actualizat 20/11/2022 la 23:40 GMT+2

Enner Valencia, primul erou de la Campionatul Mondial, a fost eroul unei povești cu iz de film hollywoodian. În urmă cu 5 ani, a scăpat de poliție după ce a simulat o accidentare.

Ecuador's Enner Valencia scores but the goal is later disallowed during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group A match between Qatar and Ecuador at Al Bayt Stadium on November 20, 2022 in Al Khor, Qatar.

Credit imagine: Getty Images

''La Tri'' a debutat cu dreptul la CM 2022, câştigând fără nicio emoţie meciul cu echipa gazdă, o debutantă la Cupa Mondială. Ambele goluri ale sud-americanilor au fost marcate de atacantul Enner Valencia (16 - penalty, 31).
Enner Valencia a devenit primul erou al acestei Cupe Mondiale, după ce a marcat o dublă. În urmă cu ceva timp, vârful a fost protagonistul ziarelor de pretutindeni pentru un episod absolut suprarealist: în calificările pentru Cupa Mondială din Rusia 2018, Valencia s-a dat accidentat pentru a scăpa de arestare.
Totul s-a întâmplat mai exact în 2016, la un meci contra lui Chile. Căpitanul Ecuadorului a fost aproape să fie arestat la începutul meciului pentru că nu plătise pensia alimentară pentru fiicele sale. Exista un ordin judecătoresc care dispunea arestarea lui, dar a scăpat la limită; totuși, știa că la final nu va mai avea "succes" dacă nu "inventează" ceva. În acel meci, în care Ecuador a trecut de Chile cu 3-0, Valencia a căzut la pământ în ultimele minute ale partidei și, împreună cu ai săi colegi și cu medicii echipei s-a pus la cale stratagema. S-a ajuns la o situație total suprarealistă, în care polițiștii au început să alerge după targa care îl scotea pe fotbalist de pe terenul de joc. Enner purta mască de oxigen, ca într-un adevărat film absurd.
În cele din urmă totul s-a rezolvat fără ca atacantul ecuadorian să mai ajungă după gratii, plătind pensia alimentară către fetele sale.

Campionatul Mondial | Valencia, primă repriză de vis contra Qatarului

Valencia a marcat încă din minutul 3 al partidei, după o ieşire greşită a portarului Saad Alsheeb, însă reuşita sa a fost anulată pentru ofsaid de arbitrajul video.
În minutul 15, acelaşi activ Valencia a fost faultat în careu de Alsheeb şi tot atacantul lui Fenerbahce a transformat penalty-ul, marcând primul gol al Cupei Mondiale din Qatar (min. 16).
Enner Valencia a dublat avantajul echipei antrenate de argentinianul Gustavo Alfaro, cu o lovitură perfectă de cap la centrarea lui Angelo Preciado (31).
Atacantul sud-american a mai avea trei goluri marcate la Cupa Mondială, astfel că a devenit cel mai bun marcator al țării sale în istoria participărilor la CM.
Reușita vârfului Ecuadorului din penalty a consemnat o premieră în istoria Mondialelor. Niciodată la un turneu final golul de debut nu a mai fost marcat de la punctul cu var.
Cel mai bun rezultat al Ecuadorului la Cupa Mondială s-a înregistrat în 2006, când echipa a ajuns în optimile de finală.
Luni se va disputa celălalt meci al grupei, Senegal - Olanda (Al Thumama Stadium - Doha, 18:00).
În etapa a doua, pe 25 noiembrie, sunt programate jocurile Qatar - Senegal (Al Thumama Stadium - Doha, 15:00) şi Olanda - Ecuador (Khalifa International Stadium - Ar-Rayyan, 18:00).
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo