Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Faza Mondialului! Azmoun l-a strâns de gât pe Carlos Queiroz, după primul gol al Iranului

Cristian Mihală

Actualizat 25/11/2022 la 16:00 GMT+2

Sardar Azmoun a fost atât de fericit că Iranul a reușit să dea lovitura pe final contra Țării Galilor, obținând o victorie dramatică, încât l-a strâns de gât pe Carlos Queiroz, selecționerul asiaticilor. Totul într-un gest de bucurie nemăsurată a "perșilor".

Queiroz a primit un tratament special de la Azmoun

Credit imagine: Eurosport

Selecţionata Iranului a reuşit o victorie dramatică în faţa Ţării Galilor, cu scorul de 2-0 (0-0), vineri, pe Ahmad Bin Ali Stadium din Ar-Rayyan, în Grupa B a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, prin două goluri marcate în minutele adiţionale.
Iranul, cu cinci schimbări în formula de start faţă de meciul catastrofal cu Anglia (2-6), a părut o altă echipă în sensul propriu al cuvântului. Echipa antrenată Carlos Queiroz a jucat mult mai ofensiv, a fost mai periculoasă şi curajul său a fost răsplătit pe final, prin golurile marcate de Roozbeh Cheshmi (90+8) şi Ramin Rezaeian (90+11), după ce portarul galez a fost eliminat.
Partida a fost marcată de un dramatism extrem, astfel că Sardar Azmoun, atacantul lui Leverkusen, nu a mai ținut cont de nimic în momentul în care Cheshmi a deschis scorul, în minutul 90+8. Acesta fusese introdus de selecționer în minutul 77 pe teren, astfel că probabil Azmoun a vrut să își felicite antrenorul pentru inspirația avută, într-o imagine care va rămâne în memoria multor fani.

Campionatul Mondial | Carlos Queiroz: "Nu am cuvinte să le mulțumesc băieților"

Selecționerul Iranului a fost extrem de emoționat după victoria uriașă obținută de jucătorii săi, astfel că și-a găsit cu greu cuvintele. Queiroz a admis că galezii au dominat prima repriză, dar în a doua parte asiaticii au arătat fotbal și au făcut o întreagă națiune mândră de efortul și dăruirea lor.
"A fost o zi minunată pentru noi, nu am cuvinte să exprim cum au jucat băieții și nu am cuvinte să le mulțumesc pentru cum s-au prezentat, pentru cum s-au dăruit. E o victorie muncită, dar fantastică și cred că meritată. Cred că oamenii au înțeles azi un lucru: ne place să jucăm fotbal", a spus Queiroz, care visează la calificare. "Mai avem un meci și trebuie să dăm totul", a spus selecționerul Iranului, cu referire la partida contra Statelor Unite.
Iranul nu a trecut niciodată de faza grupelor la Cupa Mondială şi avea o singură victorie în precedentele sale 11 partide, 1-0 cu Marocul, în urmă cu patru ani.
Singurul meci anterior dintre Ţara Galilor şi Iran s-a încheiat cu victoria ''dragonilor'' cu 1-0, într-un meci amical jucat în 1978.
În celălalt meci al grupei programat vineri, Anglia întâlneşte echipa Statelor Unite.
Marţi 29 noiembrie vor avea loc ultimele meciuri din grupă, Ţara Galilor - Anglia (Ahmad Bin Ali Stadium - Ar-Rayyan, 21:00) şi Iran - SUA (Al Thumama Stadium - Doha, 21:00).
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo