Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FIFA a anunțat premii record pentru Mondialul din Qatar! Cât va încasa câștigătoarea trofeului

Nicu Savin

Actualizat 11/11/2022 la 14:46 GMT+2

Campionatul Mondial din Qatar va începe peste 9 zile, iar FIFA a anunțat deja sumele puse la bătaie la turneul final. Valoarea premiilor este una record pentru această competiție, campioana urmând să încaseze 42 de milioane de $.

Cupa Mondială Qatar 2022 | Acestea sunt tricourile în care vor evolua cele 32 de echipe

Campionatul Mondial din Qatar este gata de start. Majoritatea selecționerilor au anunțat loturile pentru turneul final, iar unele dintre naționale au luat deja drumul țării asiatice sau chiar au ajuns acolo, cum e cazul reprezentativei Statelor Unite ale Americii.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano
Mondialul este în primul rând o competiție de mare prestigiu, iar orice jucător visează să se încoroneze campion al lumii, fără să se gândească la partea materială. Totuși, premiile în bani care vor fi acordate la ediția din acest an vor fi substanțiale, iar suma pe care o va primi campioana va reprezenta un record.
FIFA a anunțat că fondul total de premii va fi de 640 de milioane de $. 440 de milioane vor fi împărțite de cele 32 de naționale prezente în Qatar, iar 200 de milioane vor primi cluburile care dau jucători la turneul final. Potrivit FIFA, 426 de cluburi din 63 de țări vor beneficia de premiile Cupei Mondiale Qatar 2022.

FIFA acordă premii record la Campionatul Mondial din Qatar

Franța a încasat 38 de milioane de $ pentru câștigarea Campionatului Mondial din Rusia, dar recordul va fi doborât în acest an. Conform Mundo Deportivo, campioana mondială din 2022 se va alege cu 42 de milioane de $. Finala turneului final va avea o miză de 12 milioane de $, deoarece finalista va primi 30 de milioane de $.
Lista premiilor în bani pentru naționalele de la Mondial:
  • echipele eliminate în faza grupelor - 9 milioane de $
  • echipele eliminate în optimi - 13 milioane de $
  • echipele eliminate în sferturi - 17 milioane de $
  • locul 4 - 25 de milioane de $
  • locul 3 - 27 de milioane de $
  • finalista - 30 de milioane de $
  • campioana mondială - 42 de milioane de $
Forul care guvernează fotbalul mondial a explicat și modul în care cluburile care dau jucători la turneul final vor fi recompensate financiar. Astfel, pentru fiecare jucător se va distribui suma de 10.000 de $ pe zi. Numărătoarea a început cu 10 zile înainte de startul oficial al competiției (20 noimebrie) și se va termina în ziua când naționala fotbalistului în cauză va încheia competiția.
Turneul Campionilor se vede în săptămâna 13 – 20 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
picture

Cupa Mondială Qatar 2022 | Acestea sunt stadioanele pe care se vor juca partidele de la turneul fina

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo