Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Franța a debutat cu dreptul în Qatar, deși a tremurat în startul partidei cu Australia

Eurosport
DeEurosport

Publicat 22/11/2022 la 23:01 GMT+2

Francezii și-au păstrat blazonul și deși le-au dat mari emoții fanilor în primele minute cu Australia, au marcat de 4 ori și puteau s-o facă chiar și mai des, după ce au dominat autoritar în primul lor meci de la actuala ediție a Mondialului din Qatar.

Olivier Giroud, le talisman de l'équipe de France

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Victorie pentru naționala care a intrat astăzi în cursa pentru a-și apăra titlul mondial din 2018. Franța s-a impus în fața Australiei cu scorul de 3-1, la capătul unui meci spectaculos, cu multe faze de poartă și momente pe care orice microbist neutru le-a apreciat. Australienii au deschis scorul în minutul 9 prin Craig Goodwin, după o centrare foarte bună a lui Mathew Leckie, la o fază la care Lucas Hernandez s-a accidentat la genunchi după o întindere și au avut chiar șansa majorării diferenței de pe tabelă, însă șutul lui Irvine n-a fost suficient de cadrat pentru a-l învinge pe Lloris de la aproximativ 25 de metri.
A venit replica francezilor, pentru că în minutul 27 Theo Hernandez, cel care l-a înlocuit pe fratele său în minutul 13, să centreze perfect către Adrien Rabiot, iar fotbalistul lui Juventus a marcat cu o lovitură plasată de cap, restabilind egalitatea. La doar 5 minute distanță, același Rabiot l-a găsit perfect în careu pe rivalul său din Serie A, Giroud, iar atacantul a adus Franța în avantaj, stabilind și scorul pauzei, cu toate că Franța putea avea 3-1 dacă Mbappe nu rata o șansă imensă în minutul 45, când a trimis peste poartă din câțiva metri, dar și Australia putea da lovitura în prelungirile primei părți, însă Irvine a trimis în bară.
În cele din urmă, Kylian Mbappe s-a răzbunat pe ocazia ratată și a marcat în minutul 68 cu o lovitură de cap care l-a lăsat fără replică pe portarul australienilor, după o centrare excelentă venită din gheata lui Ousmane Dembele, iar Giroud a marcat și golul 4 pentru "les bleus", din centrarea lui Mbappe.
Până la ultimul fluier tot echipa lui Deschamps a presat, a mai avut șanse de a marca, însă soarta celor 3 puncte era deja scrisă.
Citește și:

Olivier Giroud, aproape de un nou record

Cu Karim Benzema indisponibil din cauze medicale, atacul francez se bazează pe Olivier Giroud, la fel ca și la precedenta ediție a Cupei Mondiale, iar vârful legitimat la AC Milan dovedește că poate fi unul dintre cei mai buni din lume, cu toate că are 36 de ani.
Cotat la doar 4 milioane de euro conform site-ului de specialitate Transfermarkt, Olivier Giroud a înscris golul cu numărul 50 în tricoul naționalei Franței, fiind asistat de Rabiot în minutul 32 și s-a apropiat astfel și mai tare de titulatura de cel mai bun atacant din istoria "Les Bleus", fiind la o singură reușită de a-l egala pe marele Thierry Henry în topul marcatorilor Franței.
Giroud a fost aproape de a marca și în repriza secundă, în minutul 50, când a reluat superb din foarfecă centrarea lui Theo Hernandez, însă șutul său a mers puțin pe lângă poarta australienilor.
Ulterior, Olivier Giroud a reușit să egaleze cifra impresionantă reușită de Henry, după ce a marcat din nou în minutul 71 din centrarea lui Kylian Mbappe, fiind astfel la un pas de a-l depăși pe fostul câștigător al Balonului de Aur.
Un atacant care deși nu a fost niciodată foarte apreciat, a dovedit pe teren că poate face față cu brio la orice nivel și-și poate pune amprenta serios în jocul echipelor pentru care evoluează. Deschamps l-a schimbat în minutul 89 pe Giroud cu Marcus Thuram, dând astfel ocazia fanilor să-l aplaude la scenă deschisă pe vârful lui AC Milan.

Clasamentul grupei D după prima etapă

Cu succesul înregistrat astăzi pe Al Janoub Stadium din Al Wakrah, formația antrenată de Didier Deschamps urcă pe prima poziție în grupă, cu 3 puncte, profitând de remiza fără goluri înregistrată între Danemarca și Tunisia.
Clasament Grupa D:
1. Franța - 3 puncte
2. Danemarca - 1 punct
3. Tunisia - 1 punct
4. Australia - 0 puncte
Mai departe, Franța va întâlni Danemarca sâmbătă, de la ora 18, iar cu Tunisia va juca pe 30 noiembrie, iar dacă va termina grupa pe prima poziție, va juca în optimi cu ocupanta locului secund din grupa C, acolo unde joacă Arabia Saudită, Polonia, Mexic și Argentina.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo