Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gary Neville, siderat după Franța - Anglia: "De 11 ani nu am spus niciodată asta, dar e șocant ce s-a întâmplat"

Cristian Mihală

Actualizat 12/12/2022 la 09:13 GMT+2

Gary Neville l-a pus la zid pe centralul Wilton Sampaio pentru prestația sa din sfertul de finală Anglia - Franța, terminat cu succesul "cocoșilor", 2-1.

Bukayo Saka of England is fouled by Aurelien Tchouameni of France in the box during the FIFA World Cup Qatar 2022 quarter final match between England and France at Al Bayt Stadium on December 10, 2022 in Al Khor, Qatar

Credit imagine: Getty Images

Anglia a fost încă o dată eliminată la limită de la un turneu final. De data asta, "Cei trei Lei" s-au înclinat în fața campioanei mondiale, după o a doua repriză în care au dominat și în care au ratat un penalty, pe final, prin Harry Kane.
Dincolo de neajunsurile din jocul echipei lui Southgate, arbitrajul lui Wilton Sampaio i-a nemulțumit teribil pe englezi. Gary Neville, în general rezervat când vine vorba de arbitraj, l-a înfierat pe brazilian pentru modul în care a condus partida și pentru deciziile luate.
"Arbitrul a fost îngrozitor. Nu vreau să dau vina pe arbitraj pentru eliminarea Angliei, dar centralul a fost o rușine. Nu spun așa ceva niciodată. Făceam astfel de comentarii când eram jucători. De 10-11 ani, de când sunt la Sky, niciodată nu am spus despre vreun arbitraj că e rușinos. Dar acum o spun, a fost șocant ce s-a întâmplat", a spus Gary Neville pentru Sky Sports.

Fazele incriminate de "Three Lions", după Franța - Anglia 2-1

Întrebat ce l-a nemulțumit la Sampaio, fostul fundaș dreapta de la Manchester United a vorbit în primul rând de faptul că al doilea penalty - unul extrem de clar - a fost dictat doar după intervenția VAR-ului. Totuși, în cele din urmă arbitrajul video a corectat greșeala centralului, astfel că expertul englez a vorbit despre mai multe faze din prima repriză.
Upamecano l-ar fi faultat pe Harry Kane în careu, crede Neville, dar, pe lângă această fază, au mai fost alte câteva faulturi evidente din preajma careului, în care sud-americnaul "a închis ochii". În plus, și Bellingham ar fi avut argumentele sale pentru un penalty, în a doua repriză, un alt moment în care nici centralul și nici cei din camera VAR nu au reacționat.
"Au fost 3 sau 4 faulturi în partea dreaptă, în jurul suprafeței de pedeapsă sau chiar în careu, în prima repriză. Nu s-a dat dat niciun fault. Niciunul. Mă întrebam cum e posibil așa ceva. E foarte ciudat", a mai spus fostul internațional englez.
Extrem de cerebral, Gary Neville explică faptul că echipele mari, cu mentalitate de învingători, reușesc să tranșeze disputele foarte echilibrate - așa cum a fost cea de sâmbătă - în favoarea lor. "Three Lions" nu au reușit să treacă de o barieră psihologică, din nou, astfel că visul de a aduce titlul mondial "acasă", după 56 de ani, rămâne o himeră.
"Meciurile se decid prin marje foarte mici și exact asta s-a întâmplat aseară (n.r. sâmbătă seară). Trebuia să trecem linia de sosire, dar nu am putut. Echipele mari, echipele care rămân în istorie fac exact acest lucru, noi nu am putut. Dar nu simt ca și cum băieții noștri nu au putut, pur și simplu în această călătorie nu a fost să fie", a concluzionat fostul mare fundaș dreapta englez.
Franța va juca în a doua semifinală de la Mondial, miercuri, împotriva surprinzătoarei formații a Marocului, care a eliminat Spania și Portugalia. În prima semifinală se vor întâlni, marți, Argentina și Croația.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo