Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Germania riscă sancțiuni din partea FIFA, după ce a încălcat deliberat o regulă, la Mondial

Cristian Mihală

Publicat 29/11/2022 la 10:36 GMT+2

Hansi Flick a încălcat deliberat o regulă a FIFA înainte de meciul cu Spania, când nu a permis vreunui jucător să participe la conferința de presă obligatorie, înainte de meci. Acum, Germania riscă sancțiuni, cel mai probabil financiare.

Joshua Kimmich of Germany and Pedri Gonzalez of Spain during the Group E - FIFA World Cup Qatar 2022 match between Spain and Germany

Credit imagine: Getty Images

"Mannschaftul" face obiectul unei investigații din partea FIFA, după ce selecționerul a ignorat cu bună știință obligativitatea trimiterii unui jucător la conferința de presă de dinaintea confruntării cu Spania, încheiată cu scorul de 1-1.
S-a încălcat astfel articolul 44 din regulamentul Cupei Mondiale, iar comportamentul selecționerului a fost unul sfidător. Întrebat de ce nu a venit vreun jucător la conferința de presă, jurnaliștii trebuind să se mulțumească doar cu prezența fostului antrenor al lui Bayern, acesta a explicat că fotbaștii sunt obosiți și au nevoie de odihnă.
"Am stat în mașină aproape 3 ore. Asta înaintea unui meci atât de important", a explicat Flick.

Campionatul Mondial | Germania și FIFA, joc de "ping-pong"

Trebuie spus că Germania a ales să nu trimită un jucător la conferința de presă obligatorie și ca un semn de răzvrătire față de FIFA. Nemții sunt cazați la 100 de kilometri de Doha, la Zulal Wellness Resort. "Panzerele" i-au rugat pe reprezentanții forului mondial ca înainte de meci să nu fie nevoiți să străbată 100 de kilometri, în timpul orelor de vârf, și conferințele de presă să aibă loc în cadrul stabilimentului unde sunt cazați. FIFA a respins cererea, astfel că Flick a fost singurul care a apărut în fața presei, nedorind ca vreun fotbalist să piardă din timpul de odihnă pentru a sta de vorbă cu media.
Potrivit Kicker, Germania va fi sancționată de forul mondial, dar acest lucru se va traduce doar într-o amendă, chiar dacă aceasta e posibil să fie destul de "usturătoare".
Altfel, cvadrupla campioană mondială va juca joi pentru calificarea în optimi, fiind forțată să învingă Costa Rica pentru a avea o șansă reală la fazele eliminatorii. Trebuie spus că succesul indiferent de scor cu Costa Rica nu e suficient, "Mannschaftul" având nevoie concomitent ca Spania să nu piardă împotriva Japoniei.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo