Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Giroud, declaraţie de clasă după ce a devenit cel mai bun marcator din istoria Franţei

Cristian Mihală

Publicat 04/12/2022 la 19:49 GMT+2

Olivier Giroud a depăşit recordul de goluri la naţionala Franţei, ajungând la 52 de reuşite odată cu deschiderea scorului în partida cu Polonia. Atacantul din Hexagon a vorbit despre ce înseamnă această bornă atinsă pentru el.

Olivier Giroud, après l'ouverture du score

Credit imagine: Getty Images

Selecţionata Franţei, campioana mondială en titre, s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Poloniei cu scorul de 3-1 (1-0), duminică, pe Al Thumama Stadium din Doha.
Olivier Giroud (44) şi Kylian Mbappe (74, 90+1) au marcat pentru echipa antrenată de Didier Deschamps, în timp ce golul de onoare al polonezilor a fost reuşit de Robert Lewandowski (90+9 - penalty), la poate ultima Cupă Mondială din carieră.
Partida a fost una specială pentru Giroud, care a marcat pentru a 52-a oară în tricoul "cocoşilor" şi a devenit cel mai bun golgheter din istoria naţionalei. Vârful lui Milan a admis că visa la astfel de recorduri încă din copilărie, dar a mărturisit că mereu a încercat să pună pe primul loc echipa, nu performanţele individuale.
"E un vis din copilărie să bat astfel de recorduri. E incredibil că am ajuns să marchez mai mult decât Henry la naţională. Mulţi mi-au spus că va veni ziua aceasta, odată ce mă apropiat de recordul lui Thierry, dar am încercat să nu mă gândesc prea mult la asta. Am vrut să nu las obsesia personală să îmi afecteze jocul, am pus mereu pe primul loc interesul echipei şi am făcut totul pentru colectiv", a spus Giroud pentru RMC Sport.

Giroud, despre ce poate face Franţa la Campionatul Mondial

Pentru Franţa se preconizează un sfert de finală de foc, în contextul în care în faţă îi va sta învingătoarea din duelul Anglia - Senegal. Întrebat cât de departe vor ajunge "cocoşii" la acest turneu final, vârful lui Milan s-a ferit să dea un verdict, dar a făcut apel la unitate.
"Aventura noastră continuă. Trebuie să arătăm în continuare că suntem un tot, că suntem solidari şi uniţi. Echipa a fost răsplătită pentru că a arătat aceste calităţi în trecut şi sperăm să arătăm la fel şi în continuare", a mai spus Giroud.
Franţa este neînvinsă de opt meciuri în faţa echipei Poloniei (4 victorii, 4 egaluri), ultimul său eşec în meciurile directe datând din 1982 (0-4), într-un meci amical.
Polonia a ajuns pentru prima oară din 1986 în optimile de finală ale Cupei Mondiale, în urmă cu 36 de ani fiind învinsă de Brazilia cu 4-0.
În meciul de duminică, de la Doha, portarul Lloris a egalat recordul de selecţii în echipa Franţei, deţinut de Lilian Thuram (142).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo