Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Hakim Ziyech donează toți banii câștigați la Cupa Mondială! Starul lui Chelsea nu face pentru prima oară acest lucru

Alex Masgras

Publicat 15/12/2022 la 12:08 GMT+2

Hakim Ziyech, starul naționalei Marocului, va dona toți banii câștigați la Cupa Mondială din Qatar. El urmează să primească peste 300.000 de euro, iar banii urmează să ajungă la familii nevoiașe din țara sa. Nu este pentru prima oară când Ziyech face acest lucru, el donând în nenumărate rânduri câștigurile de la echipa națională.

Hakim Ziyech

Credit imagine: Getty Images

Hakim Ziyech nu a băgat niciodată în buzunar sumele câștigate la echipa națională a Marocului. Starul lui Chelsea, care a debutat la echipa națională în 2015, a donat de fiecare dată sumele câștigate unor scopuri caritabile.
Același lucru se va întâmpla și cu banii pe care îi va primii în urma Cupei Mondiale din Qatar, potrivit jurnalistului Khaled Beydoun, care spune că Ziyech va dona cei peste 300.000 de euro pe care îi va încasa în urma parcursului naționalei Marocului, care a ajuns până în semifinalele Cupei Mondiale.
În trecut, Ziyech a donat banii câștigați la națională pentru diferite cluburi de amatori din Maroc și spitale. În alte rânduri, el a împărțit banii cu oamenii din staff-ul naționalei. În 2018, el a donat un milion de dolari pentru pacienții din Maroc bolnavi de cancer, iar în timpul pandemiei, alături de mai mulți colegi de la națională, a ajutat mai multe familii sărace, care au fost afectate și mai mult de restricțiile din urmă cu doi ani.
Potrivit Arabic Post, diurna jucătorului în timp ce se află la echipa națională ajunge la oamenii care se ocupă ca jucătorilor să nu le lipsească nimic, de la cei care cară bagajele acestora, până la femeile de serviciu.
Aceeași sursă spune că Ziyech închiriază de fiecare dată când este convocat la echipa națională un avion privat pe care îl folosește pentru a îi aduce în Maroc și pe ceilalți coechipieri convocați care evoluează în Europa.
Citește și:

Maroc a ajuns până în semifinalele Cupei Mondiale din Qatar

Maroc a pierdut miercuri seară în semifinalele Cupei Mondiale din Qatar în fața Franței, scor 0-2, și a ratat calificarea în marea finală de duminică. Cu toate acestea, performanța marocanilor rămâne uriașă, devenind prima echipă din istoria Africii care ajunge în semifinalele Cupei Mondiale.
Chiar dacă dezamăgirea este mare după meciul cu Franța, marocanii au șansa de a încheia într-o notă pozitivă turneul final. Walid Regragui, selecționerul Marocului, a declarat imediat după încheierea partidei cu Franța că vrea să obțină locul trei la Cupa Mondială.
În finala mică, Maroc va întâlni Croația, echipă care a pierdut în semifinale împotriva Argentinei. Maroc și Croația s-au întâlnit și în faza grupelor, în prima etapă, iar scorul de atunci a fost 0-0.
Sâmbătă, 17 decembrie
  • Finala mică (ora 17:00): Croația - Maroc
Duminică, 18 decembrie
  • Finala mare (ora 17:00): Argentina - Franța
Campionatul Mondial din Qatar 2022 se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo