Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Harry Maguire, sfaturi prețioase de la un fost internațional: "Am fost huiduit de fanii Angliei"

Nicu Savin

Publicat 15/11/2022 la 16:49 GMT+2

Harry Maguire nu traversează cel mai bun moment al carierei, iar fundașul lui Manchester United are de înfruntat un val de critici din partea fanilor sau a oamenilor de fotbal din Anglia. Owen Hargreaves, fost internațional englez, a oferit un interviu exclusiv pentru Warner Bross Discovery, în care și-a arătat susținerea pentru Maguire și chiar i-a dat câteva sfaturi prețioase.

Harry Maguire of England looks dejected during the UEFA Nations League League A Group 3 match between England and Germany at Wembley Stadium on September 26, 2022 in London, England

Credit imagine: Getty Images

Anglia este una dintre marile favorite la câștigarea Campionatului Mondial din Qatar, dar turneul final îi prinde pe unii dintre jucătorii lui Southgate ieșiți din formă. Este și cazul lui Harry Maguire, care în acest sezon a continuat prestațiile slabe din sezonul trecut și a pierdut echipa la Manchester United, fiind și o perioadă bună accidentat.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano.
În ciuda acestui fapt, Gareth Southgate are maximă încredere în el și l-a inclus în lotul pentru Cupa Mondială din Qatar, dar există multe semne de întrebare în ceea ce-l privește pe fundașul central de 29 de ani. Mulți experți consideră că acesta nu ar trebui să fie titular în reprezentativa Albionului la turneul final, iar majoritatea fanilor îl critică în permanență și răspândesc o mulțime de glume pe seama sa.
Owen Hargreves, om cu 42 de selecții la naționala Angliei întrew 2001 și 2008 a vorbit despre situația lui Maguire și și-a manifestat public susținerea pentru fundașul lui United. Fostul internațional credecă că Maguire poate fi un jucător important pentru Anglia și l-a sfătuit să ignore toate criticile venite din exterior și să se concentreze pe antrenamente.
"Este greu pentru Harry, a avut câțiva ani foarte grei. A trebuit să rămână acolo, iar eu vă spun că nu a fost ușor să reziste la tot ceea ce a trebuit să înghită. Este greu să nu te gândești la toate criticile, toată negativitateaasta când joci. Îmi dau seama că încearcă să nu se gândească la asta și doar să se joace, dar acum se află sub un alt microscop. Am văzut aproape fiecare meci al lui United iar el este întotdeauna tipul care iese în față la interviurile după.
Seamănă puțin cu situația lui Marcus Rashford. Când echipa era într-o perioadă grea, Marcus a trebuit să suporte multă presiune. Cred că Maguire a trebuit să suporte multe critici și a fost greu pentru el, pot spune. Dar a rămas acolo, e în echipă și sunt sigur că va dori să schimbe lucrurile. Gareth îl iubește, ceea ce este unul dintre cele mai importante lucruri.Sunt sigur că Gareth îl va folosi, iar Harry a dat randament în momentele mari, așa că aceasta este o oportunitate pentru el de a schimba totul. Evident, Ten Hag a jucat mai mult cu Lisandro Martinez, Raphael Varane șiVictor Lindelof ca fundași centrali, dar opțiunile managerilor sunt diferite.
Singurul lucru pe care îl poate controla este antrenamentul, ceea ce dă acolo. Nu trebuie să citească prostiile în afara terenului, trebuie să se concentreaze asupra slujbei sale șisă întoarcă lucrurile în favoarea lui. Sunt oarecum mândru de el pentru că a rămas acolo, pentru că am fost în acea poziție. Știu cum este să fii criticat, știu cum e să fii huiduit și probabil că este și mai greu pentru familia lui.Trebuie doar să întoarcă asta și să transforme negativul în pozitiv. Dacă el este căpitanul Angliei și vor câștiga trofeul, atunci cine va râde la sfârșit?", a spus Hargreaves pentru Eurosport.

Owen Hargreaves face scut în jurul lui Harry Maguire, în contextul criticilor la adresa fundașului englez

Fostul internațional englez a povestit că a trecut prin ce trece acum Maguire la Mondialul din 2006, când a fost huiduit de fanii englezi, dar a trecut peste acele momente dificile.
"Trebuie să blochezi tot zgomotul care vine din exterior. La Cupa Mondială din 2006, am fost criticat chiar și pentru că sunt în echipă. Am jucat în primul meci, am fost huiduit de fanii Angliei. Fratele meu era în mulțime și era atât de supărat. Dar până la urmă, am plecat de acasă la 16 ani să joc fotbal. Acesta a fost visul meu, am avut o mulțime de momente în care totul a fost împotriva mea, dar până la urmă, efortul meu, intensitatea, ritmul meu de muncă, sunt lucrurile care m-au dus în acea poziție.
Părăsind Canada la 16 ani, jucând pentru Bayern Munchen, jucând pentru o țară în care nici măcar nu m-am născut, am învățat să gestionez momentul. Harry trebuie să-și dea seama de toate aceste lucruri, că indiferent de ceea ce crede cineva, nu contează. Toate aceste critici sunt mizerii. La Cupa Mondială din 2006 nu am pornit televizorul. Nu am citit niciun ziar, nu am citit nimic online, m-am concentrat pe meseria mea, am mers la antrenament în fiecare zi, m-am dus în camera mea, am facut abdomene și flotări și am ascultat muzică, m-am concentrat pe ceea ce puteam controla. Și am dovedit că părerea altora nu este chiar atât de interesantă.
Harry trebuie să realizeze că el controlează totul și dacă merge și joacă foarte bine lucrurile vor sta complet diferit. Am fost în locul lor; al lui Marcus și al lui Harry.", a conchis Hargreaves.
Turneul Campionilor se vede în săptămâna 13 – 20 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
picture

Cupa Mondială Qatar 2022 | Acestea sunt stadioanele pe care se vor juca partidele de la turneul fina

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo