Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Istvan Kovacs, al patrulea oficial la Spania – Germania, unul dintre cele mai tari meciuri din grupele Cupei Mondiale

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 25/11/2022 la 21:56 GMT+2

Istvan Kovacs a fost delegat de către FIFA la meciul Spania – Germania, din etapa a doua a grupelor de la Cupa Mondială. Românul este implicat în cel de-al patrulea meci de la turneul final.

Istvan Kovacs

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
FIFA decis delegarea lui Istvan Kovacs la Spania – Germania, unul dintre cele mai tari meciuri din faza grupelor de la Campionatul Mondial din Qatar. Este al patrulea meci la care este implicat oficialul rmomân după Qatar – Ecuador, Uruguay – Coreea de Sud și Mexic – Argentina.
Olandezul Danny Makkelie va fi la centru și va fi ajutat de la margine de către conaționalii săi, Hessel Steegstra și Jan De Vries. Spania – Germania se va juca duminică, de la ora 21:00 și poate reprezenta o partidă decisivă pentru nemți, în cazul în care sunt învinși. Germania a fost învinsă de către Japonia în prima etapă, iar un nou eșec ar pune capăt speranțelor la calificare.
Pentru brigada de arbitrii prezenți va fi un meci extrem de dificil deoarece ambele echipe au pretenții la cucerirea trofeului, iar lupta pentru calificarea în optimi a devenit foarte strânsă după victoria niponilor din prima rundă.
Trebuie menționat faptul că Istvan Kovacs este primul arbitru din România care arbitrează la un Campionat Mondial după 36 de ani. Ioan Igna a fost ultimul care a reușit această performanță, fiind la centru la Mondialul din 1986, ediție care s-a desfășurat în Mexic și unde Argentina s-a impus pentru prima și ultima dată în istoria sa până acum.
Citește și:

Ion Crăciunescu, laude la adresa lui Istvan Kovacs

Ion Crăciunescu a lăudat prima delegare a lui Kovacs de la acest Mondial. Arbitrul a fost prezent la meciul de deschidere, iar fostul central crede că acesta poate ajunge să fie delegat chiar și la fazele eliminatorii.
"Este prezent acolo în brigadă, la calitățile pe care le are, poate să arbitreze fazele superioare. Îl recomandă vârsta, calitățile fizice, este un arbitru foarte bun. M-am bucurat când am văzut că este în brigadă. Pe el îl avantajează că nu are echipa acolo", a spus Ion Crăciunescu pentru Digi Sport.
Conform baremelor stabilite de FIFA, cei care arbitrează de la centru la o partidă din grupe vor fi recompensați cu 3000 de dolari. Suma crește în cazul partidelor din meciurile eliminatorii, iar Kovacs și restul arbitrilor vor fi remunerați cu câte 70.000 de dolari pentru că au fost selecționați la Campionatul Mondial din Qatar.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo