Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi: "Acest grup este nebun!". Elogiul superb adus pentru "eroul nevăzut" al Argentinei

Cristian Mihală

Actualizat 14/12/2022 la 09:13 GMT+2

Lionel Messi a vorbit la superlativ despre Lionel Scaloni, selecționerul Argentinei, dar și despre jocul echipei sale, după ce "pumele" au acces în finala Cupei Mondiale.

Messi durante Argentina-Croazia - Mondiali 2022

Credit imagine: Getty Images

Selecţionata Argentinei s-a calificat în finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Croaţiei, vicecampioana mondială, cu scorul de 3-0 (2-0), marţi seara, pe Lusail Stadium din Al Daayen, în prima semifinală.
Argentina, dublă campioană mondială (1978, 1986), va juca a şasea sa finală mondială, după ce le-a pierdut pe cele din 1930, 1990 şi 2014. Sud-americanii au făcut un joc perfect apărare - contraatac, combinat cu prestaţii de excepţie ale lui Leo Messi şi Julian Alvarez. Messi a deschis scorul din penalty (34), iar Alvarez a reuşit o dublă (39, 69).
Cu un gol și o pasă de gol, Messi a fost declarat "omul meciului", prestația sa fiind cu adevărat una magnifică, în fața unei defensive solide, de netrecut de către Neymar&Co, în sferturi, în timpul regulamentar. Starul lui PSG a recunoscut că e încântat de prestația Argentinei și a explicat unde s-a făcut diferența în semifinala de marți seară.
"Acest grup este nebun. Din nou Argentina se află într-o finală mondială, e timpul să ne bucurăm de această performanță. Am făcut un joc foarte solid, din toate punctele de vedere. Știam că va fi o partidă grea, dar am pregătit-o foarte bine. Știam că vor avea mult timp mingeea ei, pentru că au jucători foarte buni la mijloc. Am fost nevoiţi să alergăm, dar astfel am putut să ne creăm noi şansele noastre. Am pregătit meciul foarte bine, ca întotdeauna", a spus Messi, la interviul de după ce i s-a acordat titlul de MVP-ul meciului.
M-am simțit foarte fericit pe tot parcursul acestei Cupe Mondiale. Mă bucur foarte mult că suntem în finală și, din fericire, pot ajuta grupul să facă lucrurile să meargă | Lionel Messi

Lionel Messi, elogiu la adresa lui Scaloni

De-a lungul timpului, la națională Messi nu a beneficiat de un antrenor capabil să gestioneze lucrurile atât de bine cum o face Scaloni. Chiar dacă pe bancă s-a aflat Gerardo "Tata" Martino, antrenor "adus" de fostul star al Barcelonei, mereu orgoliile au primat. Acest lucru s-a văzut în special în era "Sampaoli", când vestiarul "pumelor" nu era deloc unit.
Din 2018 la cârma sud-americanilor, Scaloni și-a câștigat respectul tuturor. Argentina arată ca o echipă în adevăratul sens al cuvântului, iar din punct de vedere tactic interpretează aproape de fiecare dată partitura corectă.
Messi a simțit nevoia să îi ofere selecționerului tot creditul pe care îl merită, explicând cât de important e rolul lui Scaloni în ceea ce înseamnă Argentina azi: câștigătoare de Copa America și finalistă de Mondial.
"Scaloni este foarte inteligent, știe să citească momentele fiecărui joc. Ne-a zis că adversara formează un grup foarte inteligent, care știe să sufere când trebuie să sufere, să aibă mingea când trebuie. Pot apăsa pe pedala de accelerație când e cazul, dar noi am jucat excelent. Stafful tehnic al Argentinei pregătește foarte bine meciurile, avem un antrenor foarte bun, care nu lasă nimic la voia întâmplării. Anticipează fiecare detaliu al fiecărui meci și apoi vedem că se întâmplă întocmai. E de mare ajutor când suntem pe teren, nu suntem pierduți în niciun moment, în orice moment știm ce avem de făcut și cum se vor desfășura lucrurile", a mărturisit Messi.
Argentina, care a început catastrofal turneul final din Qatar, cu o înfrângere în faţa Arabiei Saudite (1-2), va juca a doua sa finală cu Lionel Messi în teren, după cea pierdută în 2014 în faţa Germaniei. Cupa Mondială este singurul trofeu care lipseşte din palmaresul impresionant al căpitanului echipei argentiniene.
Argentina şi Croaţia s-au mai întâlnit de două ori la Cupa Mondială, Croaţia câştigând cu 3-0 în grupe în 2018, în timp ce Argentina a câştigat cu 1-0 în 1998, tot în grupe.
A doua semifinală a Cupei Mondiale din Qatar va avea loc miercuri, între campioana mondială Franţa şi Maroc (Al Bayt Stadium - Al Khor, 21:00).
Finala mică e programată sâmbătă, iar finala Cupei Mondiale va avea loc duminică.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo