Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi, gest uriaș după Argentina-Polonia! A fost ales omul meciului, dar i-a cedat titlul unui coleg

Nicu Savin

Actualizat 01/12/2022 la 21:40 GMT+2

Lionel Messi a fost protagonistul unui moment rar după partida dintre Argentina și Polonia, câștigată de sud-americani cu 2-0. Starul lui PSG a fost desemnat omul meciului, dar i-a cedat trofeul lui Alexis Mac Allister, cel care a deschis scorul și a făcut în general un meci foarte bun.

Lionel Messi

Credit imagine: Eurosport

Argentina s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar, după ce a învins cu 2-0 Polonia. Partida a curs într-o singură direcție și scorul putea fi mult mai mare, dar intervențiile lui Szczesny au ținut Polonia în viață, iar leșii continuă și ei la turneul final.
Lionel Messi a fost din nou printre cei mai buni jucători ai echipei sale, chiar dacă în prima repriză a ratat un penalty. Diferența s-a făcut în startul reprize secunde, după golurile marcate de Alexis Mac Allister și Julian Alvarez, în minutele 46 și 67.

Messi i-a cedat lui Mac Allister titlul de "omul meciului", după Argentina - Polonia

Deși nu a marcat, Messi a fost principalul cretor al Argentinei, fiind un real pericol pentru apărarea poloneză. De multe ori, starul și-a pus coechipierii în situații excelente prin pase strălucite, dar a terminat meciul fără gol sau assist. Asta nu i-a împiedicat pe cei de la FIFA să-i acorde lui Messi titlul de "omul meciului".
Doar că trofeul nu a zobovit prea mult în mâinile decarului de la naționala Argentinei. Acesta a decis să îl cedeze lui Alexis Mac Allister, omul cu poveste de film, care a pus Argentina în poziție de calificare prin reușita sa de aseară și care a făcut în general o partidă foarte bună.
Prin gestul său, Messi a dorit probabil să arate unitatea din tabăra Argentinei la acest turneu final și starea de spirit pozitivă din cadrul grupului, lucruri pe care de altfel le-a și evidențiat în declarațiile de după meci. Astfel, i-a oferit și un imbold moral lui Mac Allister, care a început ca rezervă acest Mondial (nu a jucat deloc în meciul pierdut cu Arabia Saudită), dar apoi a devenit titular și aportul său în jocul echipei a fost deosebit de important, atât în duelul cu Mexicul, cât și în cel cu Polonia.
Pentru Argentina urmează duelul cu Australia, în optimile Cupei Mondiale. Partida este programată sâmbătă seară, de la ora 21:00.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo