Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Neymar, mesaj emoționant pentru Tite: "Vorbeai urât despre mine, dar destinul este amuzant"

Alex Masgras

Actualizat 12/12/2022 la 09:37 GMT+2

Neymar a postat un mesaj emoționant pe contul său de Instagram pentru Tite, fostul selecționer al Braziliei, după ce sud-americanii au fost eliminați de la Cupa Mondială din Qatar în sferturile de finală de Croația, la loviturile de departajare.

Tite, Head coach of Brazil gives instructions to Neymar Jr

Credit imagine: Getty Images

Neymar nu a uitat să îi mulțumească lui Tite, fostul selecționer al Braziliei, după Cupa Mondială din Qatar. Parcursul sud-americanilor la această ediție a turneului final s-a încheiat în sferturile de finală, atunci când au fost învinși de Croația la loviturile de departajare.
La finalul partidei cu Croația, Tite a anunțat că nu va mai fi selecționerul Braziliei. Neymar nu l-a uitat pe cel care a fost selecționer în ultimii șase ani și a postat pe contul său de Instagram un mesaj emoționant.
Acesta și-a adus aminte de perioada în care cei doi se întâlneau ca adversari în Brazilia, când Neymar evolua la Santos, iar Tite antrena la Corinthians. În acea perioadă, din cauza rivalității, relația nu era cea mai bună între Tite și Neymar, dar aceasta s-a îmbunătățit semnificativ odată cu trecerea anilor:
"Înainte să ne cunoaștem, am jucat mult unul împotriva celuilalt. Și ghici ce? Credeam că ești foarte enervant deoarece îți puneai toată echipa să mă marcheze, dădeai tot ce aveai mai bun ca să mă bați și vorbeai urât despre mine. Dar destinul este amuzant, nu?
Te știam ca antrenor și știam că ești bun, dar ești o persoană și mai bună. M-ai cunoscut și știi cine sunt, iar asta contează cel mai mult pentru mine. Vreau să îți mulțumesc pentru tot ce ne-ai învățat, au fost multe lucruri. Vei fi mereu unul dintre cei mai buni antrenori pe care i-am avut.
Am trecut prin momente frumoase, dar și momente care ne-au durut, iar ultimul va durea pentru mult timp. Meritai această cupă. Cu toții o meritam pentru tot ce am făcut pentru a ne îndeplini cel mai mare vis al nostru. Dumnezeu nu a vrut să fie așa, dar trebuie să avem răbdare. Dumnezeu ne-a dat totul!
Îți mulțumesc, profesore Tite, pentru tot ce am învățat. Și dacă există o frază pe care nu o voi uita niciodată, aceea este: «mentalitate puternică», de asta avem nevoie în acest moment. O mare îmbrățișare și mulțumesc!", a scris Neymar, pe contul său de Instagram.
Citește și:

NEYMAR, ÎN ISTORIA NAȚIONALEI BRAZILIEI DUPĂ CUPA MONDIALĂ DIN QATAR

În duelul cu Croația din sferturile Campionatului Mondial, Neymar a ajuns la 77 de goluri marcate în tricoul echipei naționale și l-a egalat pe Pele în fruntea clasamentului celor mai buni marcatori din istoria Braziliei.
Fotbalistul nu s-a putut bucura, însă, prea mult, finalul meciului surprinzându-l pe Neymar în lacrimi, fiind cu greu consolat de coechipieri și adversari. Decarul brazilienilor, care a declarat încă de acum câteva luni că acesta ar putea fi ultima sa Cupă Mondială din carieră, a dat de înțeles după duelul cu croații că s-ar putea retrage chiar acum de la echipa națională.
"Sincer, nu știu dacă acesta este sfârșitul timpului meu la echipa națională. Nu cred că este bine să vorbesc acum, la cald. Nu vreau să închid ușa definitiv, dar nu nu știu dacă mă voi întoarce. Trebuie să vedem ce se va întâmpla în viitor, dar este clar că nu voi fi aici pentru următoarea Cupă Mondială", a spus Neymar.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol