Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Neymar, surprins de includerea unui conațional în lotul pentru Mondial! Reacția starului de la PSG

Nicu Savin

Actualizat 08/11/2022 la 21:14 GMT+2

Neymar va fi liderul Braziliei la Campionatul Mondial din Qatar. Starul de la PSG a urmărit în direct anunțarea lotului pentru turneul final de către Tite și a avut o reacție de uimire când a auzit că Gabriel Martinelli a fost convocat.

Cupa Mondială Qatar 2022 | Acestea sunt tricourile în care vor juca cele 32 de echipe

Neymar are un sezon de vis la PSG (15 goluri și 12 pase decisive în 19 meciuri jucate în toate competițiile), iar asta este o veste excelentă pentru întreaga Brazilie în perspectiva Campionatului Mondial din Qatar. Starul de 30 de ani va fi liderul Selecao la turneul final și visează să-și conducă echipa către al 6-lea titlu mondial din istorie.
Ieri, selecționerul Tite a anunțat lotul final care va merge în Qatar, iar momentul a fost urmărit cu sufletul la gură de toți fotbaliștii brazilieni. Unii au suferit dezamăgiri, deoarece au fost lăsați pe din afară, în timp ce alții au trăit un moment unic auzindu-și numele pe listă.

Neymar, suprins de includerea lui Martinelli în lotul Braziliei pentru Mondial

Evident, convocarea lui Neymar era certă, astfel că atacantul a privit detașat dezvăluirea lotului, dar a părut foarte curios să afle ce conaționali vor merge alături de el în Qatar. Pe fața brazilianului s-a putut citi o reacție de uimire în momentul în care numele lui Gabriel Martinelli a fost rostit, semn că nu se aștepta ca atacantul lui Arsenal să facă parte din lotul pentru Cupa Mondială.
Înainte de anunțul oficial al lui Tite, presa din Brazilia sugera că Martinelli nu va fi inclus pe lista finală. Totuși, prestațiile foarte bune din acest sezon ale atacantului l-au determinat pe selecționer să-i ofere o șansă unică. Martinelli a marcat 5 goluri și a dat două assist-uri în 13 meciuri jucate în campionat de liderul din Premier League, fiind în general printre cei mai buni oameni de atac al lui Arteta.
Cel mai probabil, Martinelli a câștigat un duel de la distanță cu Roberto Firmino, care este marele absent din lotul Braziliei, cel puțin la nivel ofensiv. Pedro Barbosa, atacantul care a avut un sezon foarte bun cu Flamengo și care a marcat unicul gol al finalei Copei Libertadores, a fost de asemenea omis. Legendarul Ronaldo Nazario consideră că și Endrick ar fi trebuit să facă parte din lotul Braziliei, chiar dacă are doar 16 ani și abia a jucat 5 meciuri la nivel profesionist.
Ce rezultat va obține Brazilia la Campionatul Mondial din Qatar?
Tite a inclus în lotul pentru Qatar 9 atacanți, pe lângă Neymar și Martinelli mai fiind convocați Vinicius Jr (Real Madrid), Raphinha (Barcelona), Antony (Manchester United), Rodrygo (Real Madrid), Gabriel Jesus (Arsenal), Richarlison (Tottenham) și Pedro (Flamengo).
Brazilia face parte din Grupa G la Campionatul Mondial, alături de Serbia, Camerun și Elveția. Naționala Selecao are 5 titluri mondiale în palmares, dar ultimul a venit acum 20 de ani, la turneul asiatic din Coreea de Sud și Japonia. Naționala lui Tite va debuta în Qatar pe 24 noimebrie, contra Serbiei.
picture

Cupa Mondială Qatar 2022 | Acestea sunt stadioanele pe care se vor juca partidele de la turneul fina

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo