Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Nostradamus din zilele noastre" a prezis cine va juca și cine va câștiga finala Cupei Mondiale din Qatar

Nicu Savin

Publicat 21/11/2022 la 16:30 GMT+2

Campionatul Mondial de fotbal a început deja, iar predicțiile despre echipa câștigătoare curg în valuri. Brazilianul Athos Salome, cel poreclit "Nostradamus din zilele noastre" pentru că a anticipat multe evenimente care au avut loc în ultimii ani, a dezvăluit că finala din Qatar le va aduce față în față pe Franța și Argentina, iar actuala campioană mondială își va apăra trofeul.

French former football player Marcel Desailly holds the FIFA World Cup trophy ahead of the Qatar 2022 World Cup Group A football match between Qatar and Ecuador at the Al-Bayt Stadium in Al Khor, north of Doha on November 20, 2022. (Photo by Odd ANDERSEN

Credit imagine: Getty Images

Campionatul Mondial este în sine o competiție unde e greu de anticipat ce se va întâmpla, dar ediția din Qatar este mai specială, pentru că este prima care se dispută în această perioadă a anului, iar necunoscutele sunt și mai mari. Statisticieni, matematicieni sau chiar inteligența artificială au încercat prin diferite moduri să stabilească ce echipă va cuceri cel mai râvnit trofeu din fotbalul mondial.
Ultima predicție care stârnește un interes mare este cea a lui Athos Salome, un brazilian de 36 de ani care și-a câștigat porecla de "Nostradamus din zilele noastre", după ce în ultimii ani a anticipat multe evenimente care au avut loc în întreaga lume. Conform Marca, acesta a prevestit venirea unei pandemii care va zgudui omenirea, cum a fost cea de Covid, a anunțat cu câțiva ani înainte începutul războiului dintre Rusia și Ucraina sau a prezis cu exactitate perioada în care va deceda Regina Elisabeta a 2-a a Marii Britanii.
Rugat să-și dea cu părerea despre cine va câștiga Campionatul Mondial, Athos Salome a spus că Argentina, Brazilia, Belgia, Franța și Anglia sunt marile favorite la câștigarea trofeului, dar finala va fi între Argentina și Franța. Potrivit predicției sale, naționala lui Mbappe va cuceri pentru a 2-a oară la rând titlul mondial, ceea ce ar însemna ca Messi să piardă pentru a 2-a oară în ultimul act de la un turneu final de Cupă Mondială.

Fanța, decimată de accidentări la Cupa Mondială din Qatar

Naționala Franței, campioana mondială en-titre, are parte de ghinion după ghinion, după ce un alt jucător a acuzat probleme de sănătate duminică seara și nu s-a prezentat la antrenamentul echipei din Hexagon.
Este vorba despre Eduardo Camavinga, mijlocașul celor de la Real Madrid dându-i emoții selecționerului Didier Deschamps, care a pierdut mai multe piese importante din angrenajul echipei în ultima perioadă.
Paul Pogba, Christopher Nkunku, N'Golo Kante, Presnel Kimpembe, Mike Maignan au devenit indisponibili pentru turneul final din Qatar. În plus, pe lângă aceștia, francezii l-au pierdut cu mai puțin de 24 de ore înainte de startul Campionatului Mondial și pe Karim Benzema, Balonul de Aur părăsind lotul din cauza problemelor medicale.
LOTUL FRANȚEI PENTRU CAMPIONATUL MONDIAL 2022
  • Portari: Alphonse Areola (West Ham United), Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Rennes)
  • Fundași: Lucas Hernandez (Bayern Munich), Theo Hernandez (AC Milan), Ibrahima Konate (Liverpool), Jules Kounde (FC Barcelona), Benjamin Pavard (Bayern Munich), William Saliba (Arsenal), Dayot Upamecano (Bayern Munich), Raphael Varane (Manchester United), Axel Disasi (AS Monaco / l-a înlocuit pe Presnel Kimpembe)
  • Mijlocași: Eduardo Camavinga (Real Madrid), Youssouf Fofana (AS Monaco), Matteo Guendouzi (Ol. Marseille), Adrien Rabiot (Juventus), Aurelien Tchouameni (Real Madrid), Jordan Veretout (Ol. Marseille)
  • Atacanți: Kingsley Coman (Bayern Munchen), Ousmane Dembele (FC Barcelona), Olivier Giroud (AC Milan), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Kylian Mbappe (PSG), Christopher Nkunku (RB Leipzig) - înlocuit cu Randal Kolo Muani (Eintracht Frankfurt), Marcus Thuram (Borussia Monchengladbach)
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo