Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Presa din Argentina e la picioarele lui Messi, după victoria cu Mexic: "A frecat lampa sa magică"

Nicu Savin

Publicat 26/11/2022 la 23:42 GMT+2

Argentina a învins Mexicul cu 2-0 și continuă să viseze la un nou titlu mondial, iar meritul principal este al lui Lionel Messi, care a dezghețat tabela printr-un șut superb din afara careului. Presa din Țara Tango-ului îi este recunoscătoare starului de la PSG, iar cuvintele mari nu au lipsit din titlurile celor mai mari publicații.

Lionel Messi, buteur et sauveur de l'Argentine face au Mexique

Credit imagine: Getty Images

Argentina a depășit cu bine eșecul contra Arabiei Saudite și a învins Mexicul în al doilea meci de la Campionatul Mondial din Qatar. Echipa lui Scaloni nu a strălucit, dar s-a impus cu 2-0 grație unor reușite de excepție ale lui Messi și Enzo Fernandez.
Golul lui Messi a avut o importanță aparte, venind într-un moment în care jocul echipei nu funcționa deloc, astfel că se poate spune că victoria i se datorează în bună măsură starului de la PSG. Presa din Argentina jubilează după acest succes, iar epitetele au curs în valuri la adresa celui mai important jucător al echipei.
"Capul plecat și încruntat după debutul cu o înfrângere cu 2-1 în fața Arabiei Saudite este deja istorie. Dincolo de nivelul slab al echipei din prima repriză, Messi a fost unul dintre cei mai buni înainte de a se intra la vestiare. Din start, a scăpat de trei marcaje prin dribling-uri scurte și, după o jumătate de oră, a fost aproape să deschidă scorul cu o lovitură liberă înșelătoare care s-a oprit în mănușile lui GuillermoOchoa. A cerut mereu mingea și chiar a strigat la colegi pentru a-i trezi.
Messi a continuat să-și pună amprenta pe situație, s-a ocupat de gestionarea ritmului atacurilor și s-a asociat mult cu Alexis Mac Allister. La 19 minute de la reluare, a frecat lampa sa magică și a făcut 1-0 printr-un șut cu stângul din afara careului. Nu a fost nicio sărbătoare măsurată sau cu brațele sus ca întotdeauna: starul din Rosario a sărbătorit cu suflet și viață.", au scris jurnaliștii de la Tyc Sport.
"Această Argentină este vie. Pentru că a avut răbdare în fața unei apărări dârze a Mexicului. Pentru că Messi nu trebuie să fie cel mai bun pentru a fi decisiv. Pentru că echipa a dat câteva semne, doar câteva, că își poate reveni. Pentru că există un Enzo Fernández, pentru că există un Lisandro Martínez . Pentru că era nevoie de un astfel de rezultat pentru a ne simți vii.", au scris cei de la Ole.

Argentina este la mâna ei pentru calificarea în optimi

Argentina a luat o gură serioasă de oxigen prin victoria contra Mexicului, fiind la mâna sa în privința calificării în optimi. O victorie contra Poloniei ar asigura accederea în faza următoare și foarte probabil și primul loc în grupă, ceea ce ar face ca Messi & Co să evite un duel cu Franța, care doar printr-o minune ar mai putea pierde prima poziție în grupa D.
Argentina s-ar putea califica și cu un egal în fața Poloniei, dar numai dacă Mexic și Arabia Saudită ar termina și ele la egalitate. În acest scenariu, Polonia ar termina pe primul loc și Argetina pe locul doi. Pentru Mexic, singura șansă de a mai ajunge în optimi este să bată Arabia Saudită, dar trebuie să o facă la o diferență cât mai mare de goluri pentru a avea o șansă reală. În schimb, saudiții sunt și ei la mâna lor, un succes contra Mexicului ducându-i în optimi. Chiar și un egal ar fi suficient, dar numai dacă Argentina pierde contra Poloniei sau câștigă la o diferență foarte mare (Arabia Saudită ar devansa Polonia în acest caz).
Interesant este că o mexicanii sunt pe ultimul loc în grupă, dar se pot califica indiferent de rezultatul din Argentina - Polonia, dacă bat Arabia Saudită la o diferență mare:
  • dacă sud-americanii ar câștiga, Mexic ar putea devansa Polonia la golaveraj
  • dacă Polonia - Argentina va fi egal, Mexic ar putea devansa Argentina la golaveraj
  • dacă Polonia va învinge Argentina, atunci Mexic ar termina pe locul doi, cu un punct peste Argentina și Arabia Saudită
Clasamentul grupei
  • 1.Polonia - 4 puncte (2-0)
  • 2.Argentina - 3 puncte (3-2)
  • 3.Arabia Saudită - 3 puncte (2-3)
  • 4.Mexic - 1 punct (0-2)
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo