Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacția de pomină a selecționerului SUA, după ce a bătut Iranul și e în optimi la Mondial

Cristian Mihală

Actualizat 30/11/2022 la 07:47 GMT+2

Gregg Berhalter, selecționerul SUA, a avut o reacție memorabilă după ce și-a dus echipa în optimile de finală ale Campionatului Mondial. Tehnicianul promite că yankeii îi vor da o replică pe măsură și Olandei, adversara din prima rundă eliminatorie.

US-Coach Gregg Berhalter

Credit imagine: Getty Images

Selecţionata Statelor Unite s-a calificat dramatic în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Iranului cu scorul de 1-0 (1-0), marţi seara, pe Al Thumama Stadium din Doha, în Grupa B.
Americanii au repetat astfel performanţa de la ultimele două participări la Cupa Mondială (2010, 2014), graţie golului marcat de vedeta echipei, Christian Pulisic (38). Ei au încheiat grupa fără înfrângere, cu o victorie şi două egaluri.
Pe final, meciul a fost extrem de tensionat, Iranienii atacând cu toate liniile și cerând chiar un penalty, pe care centralul meciului l-a analizat cu ajutorul VAR-ului. De la margine s-au arătat 9 minute de prelungire, dar faza mai sus menționată a făcut ca în total să fie aproape 11 minute, spre disperarea selecționerului Gregg Berhalter
"Acum am mai puțin păr în cap. Cu această nouă regulă cu minutele de prelungiri, număram fiecare secundă", a spus Gregg Berhalter, citat de Dailymail.

SUA - Olanda, în optimi la Campionatul Mondial

Echipa Statelor Unite, care nu a reuşit să se califice la CM 2018, va juca în optimile de finală contra Olandei, câştigătoarea Grupei A, pe 3 decembrie (Khalifa International Stadium - Ar-Rayyan, 17:00).
Judecând după modul economicos în care a jucat până acum "portocala mecanică", SUA pare să aibă o șansă reală, deși pe hârtie pornește cu a doua șansă.
"Ne vom bate cu Olanda. Mă simt mându. Mândru! Cred că în prima repriză am arătat ce putem face, că suntem inteligenți fotbalistic. Băieții au gândit și am trecut mai departe neînvinși", a mai precizat Berhalter.
Selecționerul nu a precizat nimic despre eroul meciului, Christian Pulisic, care a fost dus la spital la pauză, din cauza unei accidentări în zona abdominală. Potrivit presei de peste ocean nu este vorba de nimic grav și sunt șanse bune ca starul lui Chelsea să revină foarte rapid pe gazon.
Echipele Statelor Unite şi Iranului s-au mai înfruntat o dată la Cupa Mondială, în 1998, în Franţa, când iranienii au câştigat cu 2-1 (prima lor victorie la Cupa Mondială). Cel de-al treilea lor meci direct a avut loc în 2000 (amical) şi s-a terminat nedecis, 1-1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo