Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Southgate: "Meciul cu Franţa va fi marele test al nostru". Ce spune despre Mbappe

Cristian Mihală

Publicat 05/12/2022 la 10:32 GMT+2

Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, consideră că meciul cu Franţa, din sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, va fi "cel mai mare test" pentru naţionala Three Lions.

AL KHOR, QATAR - DECEMBER 04: England manager Gareth Southgate is seen at full time during the FIFA World Cup Qatar 2022 Round of 16 match between England and Senegal at Al Bayt Stadium on December 04, 2022 in Al Khor, Qatar. (Photo by Ian MacNicol/Getty

Credit imagine: Eurosport

Anglia s-a impus în faţa Senegalului prin golurile marcate de Jordan Henderson (39), Harry Kane (45+3) şi Bukayo Saka (57), urmând să înfrunte campioana mondială en titre, Franţa, sâmbătă, 10 decembrie, pe stadionul Al Bayt din Al Khor.
"Three Lions" rămân neînvinşi în faţa echipelor africane în 22 de partide, bilanţul la Cupa Mondială fiind de patru victorii şi trei egaluri. Acesta a fost primul duel dintre Anglia şi Senegal.

Southgate se teme de Franţa şi de Mbappe

Southgate e mulţumit de victoria din optimi, dar e conştient că următoarea dispută, contra campioanei mondiale, va reprezenta testul suprem, care va da măsura nivelului formaţiei sale.
"Meciul cu Franţa va fi cel mai mare test al nostru. Sunt campioni mondiali, au un talent incredibil, jucători excelenţi. Este greu să joci şi să marchezi împotriva lor. Va fi o mare provocare şi o partidă grozavă de jucat, cu o mare rivalitate istorică, ce a generat nişte meciuri extraordinare", a declarat Southgate duminică, la finalul jocului câştigat cu 3-0 în faţa Senegalului, în optimile de finală.
Selecţionerul englez este conştient că atacantul Kylian Mbappe este cel mai mare pericol al echipei Franţei. "Mbappe este evident un jucător de clasă mondială, care a demonstrat deja de ce este capabil în acest turneu şi în alte turnee. Este un jucător excelent, dar îl cunoaştem foarte bine şi pe Olivier Giroud. Au, de asemenea, mijlocaşi foarte buni. Oriunde priveşti, au jucători foarte importanţi pe toate posturile. Va fi un adevărat test, pe care îl aştept, o mare provocare pentru echipa noastră", a mai spus Gareth Southgate.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo