Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Spaniolii "le râd în față" nemților: "Niciodată o înfrângere nu s-a simțit atât de bine"

Cristian Mihală

Actualizat 02/12/2022 la 07:48 GMT+2

Presa din Spania nu disimulează bucuria creată de obținerea locului doi în grupa de la Campionatul Mondial, ceea ce se traduce într-un parcurs mai ușor ulterior pentru băieții lui Luis Enrique.

DOHA, QATAR - DECEMBER 1: Alvaro Morata of Spain celebrates 1-0 with Sergio Busquets of Spain, Nico Williams of Spain during the World Cup match between Japan v Spain at the Khalifa International Stadium on December 1, 2022 in Doha Qatar (Photo by Eric Ve

Credit imagine: Getty Images

Selecţionata Japoniei a învins echipa Spaniei cu scorul de 2-1 (0-1), joi seara, pe Khalifa International Stadium din Ar-Rayyan, în Grupa E a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, dar ambele formaţii s-au calificat în optimile de finală.
Japonia a produs o nouă surpriză la Cupa Mondială, prin golurile marcate de Ritsu Doan (48) şi Ao Tanaka (53), revenind, ca şi la meciul cu Germania, după ce a fost condusă prin golul înscris de Alvaro Morata (7).

Campionatul Mondial | Spania, culoar mai bun după înfrângerea cu Japonia

Spania, care a tremurat pentru calificare câteva minute (cât a condus Costa Rica pe Germania), şi-a văzut interesul, terminând pe locul secund şi având un culoar favorabil în continuare către fazele superioare. Lucru pe care îl reproșează și nemții, dar care e recunoscut inclusiv de presa de la Madrid și Barcelona.
"O înfrângere nu s-a simțit niciodată atât de bine", e titlul dat de jurnaliștii de la sport.es, care apoi analizează noul posibil parcurs al Furiei Roja către al doilea titlu mondial.
"Pierzând în fața Japoniei, dar odată cu victoria Germaniei asupra naționalei din Costa Rica, echipa noastră și-a asigurat locul doi în Grupa E. Cu acest loc al doilea, La Roja întâlnește Marocul în optimile de finală ale Cupei Mondiale. Dacă îi va învinge pe marocani, am putea întâlni Portugalia în sferturi, iar Franța pare să fie adversara favorită în eventualele semifinale.
Evitând primul loc, oamenii lui Luis Enrique au scăpat de partea de tablou care i-ar fi adus probabil Brazilia încă din sferturi, și un duel cu Argentina într-o ipotetică semifinală. Nu ar fi fost chiar o cale confortabilă pentru naționala Spaniei", mai scriu ibericii.
Japonia și Spania s-au mai întâlnit o singură dată, în 2001, când "Furia Roja" s-a impus cu 1-0 într-un meci amical.
Niponii, care au câştigat grupa după 2-1 cu Germania, 0-1 cu Costa Rica şi 2-1 cu Spania, vor înfrunta a doua clasată din Grupa F, Croaţia, vicecampioana mondială, meci care va avea loc pe 5 decembrie (Al Janoub Stadium - Al Wakrah, 17:00).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo