Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Szczesny a dezvăluit cum și-a dat seama unde va trage Messi din penalty! Pontul oferit altor portari

Nicu Savin

Actualizat 01/12/2022 la 14:54 GMT+2

Wojciech Szczesny a fost cel mai bun om al Poloniei în duelul cu Argentina, apărând inclusiv un penalty executat de Messi. Portarul de la Juventus a dezvăluit la final cum a reușit să ghicească în ce parte va trage argentinianul, oferind în același timp un pont pentru goalkepeerii care vor fi față în față cu starul de acum înainte.

Szczesny para un rigore a Messi in Polonia-Argentina - Mondiali 2022

Credit imagine: Getty Images

Wojciech Szczesny este poate principalul motiv pentru care Polonia este în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar. Leșii au pierdut cu 2-0 în fața Argentinei, în ultimul meci din grupă și au rămas cu 4 puncte, dar au ajuns în faza eliminatorie a turneului final grație golaverajului superior față de Mexic.
Szczesny a făcut un meci mare aseară, apărând 11 dintre cele 13 șuturi trase de argentinieni pe spațiul porții sale, inclusiv un penalty executat de Messi. Jocul psihologic dintre cei doi protagoniști la lovitura de pedeapsă a durat mult timp, deoarece olandezul Makkelie a acordat penalty doar după consultarea reluărilor.

Szczesny susține că a știut unde va executa Messi penalty-ul, în Polonia - Argentina

Szczesny și Messi au făcut chiar un pariu înainte de decizia finală a centralului, totul fiind dezvăluit de portarul polonez la finalul disputei. Acesta nu s-a oprit însă aici și a explicat cum a reușit să ghicească în ce parte va trage Messi de la punctul cu var. Goalkeeperul de la Juventus a declarat că a studiat atent modul în care Messi execută penalty-urile și instinctul nu l-a trădat. Vorbele lui Szczesny ar putea fi o lecție pentru alți portari, care se vor afla de acum înainte față în față cu Messi în astfel de situații.
"Acum pot spune că știam unde va trage Messi, dar la momentul respectiv nu eram atât de sigur. Leo se uită la portar la unele penalty-uri și lovește puternic pe altele. Știam că, dacă avea de gând să lovească puternic, o va face în stânga mea. Am văzut că nu se oprește, așa că m-am dus în stânga. Am simțit asta și am apărat.", a spus Szczesny pentru televiziunea poloneză.
Execuția lui Messi nu a fost una modestă, dar faptul că a plecat de dinainte l-a ajutat pe Szczesny să pareze lovitura. Polonezul mai apărase un penalty și în meciul cu Arabia Saudită din etapa a 2-a, la scorul de 1-0 pentru echipa sa (s-a terminat 2-0), astfel că se poate spune că este un specialist al loviturilor de la 11 metri.
Polonia s-a calificat pentru prima dată în optimile de finală ale unui Campionat Mondial din 1986 încoace. De atunci au mai fost doar 3 ediții la care polonezii au participat (2002, 2006 și 2018), dar de fiecare dată au plecat acasă după faza grupelor. Pentru un loc în sferturi, Lewandowski & Co se vor duela cu Franța, campioana mondială în exercițiu. Polonia are în palmares două locuri 3 la Cupa Mondială, în 1974 și 1982.
De cealaltă parte, Argentina a câștigat grupa C în Qatar și va juca în faza următoare împotriva Australiei, care a dat peste cap calculele din grupa D și a terminat pe locul secund, în fața Tunisiei și Danemarcei. Argentinienii visează la un nou titlu mondial de 36 de ani, după triumfurile din 1978 și 1986. Sud-americanii au mai jucat de atunci două finale, în 1990 și 2014, ambele pierdute în fața Germaniei.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo