Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un fotbalist care a impresionat la Cupa Mondială din Qatar a fost aproape de a juca în România

Bianca Dumitru

Actualizat 23/12/2022 la 21:33 GMT+2

Yassine Bounou a impresionat la ediția din acest an a Campionatului Mondial de fotbal din Qatar, reușind să ajungă cu echipa națională a Marocului până în semifinale. Fotbalistul de 31 de ani a fost în trecut aproape de a semna cu o echipă din România.

DOHA, QATAR - DECEMBER 10: Ruben Dias of Portugal heads the ball during the FIFA World Cup Qatar 2022 quarter final match between Morocco and Portugal at Al Thumama Stadium on December 10, 2022 in Doha, Qatar. (Photo by Alex Grimm/Getty Images)

Credit imagine: Getty Images

Yassine Bounou a fost unul dintre cei mai buni portari de la ediția din acest an a Campionatului Mondial de fotbal din Qatar. Fotbalistul, care a scris istorie alături de naționala Marocului, cu care a ajuns până în semifinale, a atras acum atenția mai multor cluburi importante din Europa.
În urmă cu aproape 8 ani, însă, Bounou a fost aproape de a semna cu Ceahlăul Piatra Neamț. Echipa, aflată acum în Liga a 3-a, l-a avut pe marocan în probe, în februarie 2015, pe când acesta era legitimat la Atletico Madrid.
Potrivit publicației ZCH, portarul a jucat într-un meci amical pentru moldoveni, în cantonamentul din Italia, iar apoi chiar a venit în România alături de ceilalți jucători din echipa antrenată atunci de Ze Maria.
Până la urmă, transferul nu s-a realizat, iar Atletico Madrid l-a împrumutat la Real Zaragoza, iar apoi l-a transferat la Girona. De aici, în 2019, a fost împrumutat de Sevilla, care l-a transferat definitiv în 2020.
Fotbalistul de 31 de ani a ajuns apoi să valoreze până la 18 milioane de euro, potrivit site-ului transfermarkt.com, în acest moment fiind cotat la 15 milioane de euro.
Citește și:

Bounou, în atenția celor de la Bayern

Bayern Munchen se numără printre echipele interesate de portarul lui Sevilla, Bounou. Marocanul s-a făcut remarcat în timpul Cupei Mondiale din Qatar, acolo unde a ajuns alături de naționala sa până în semifinalele competiției. Maroc a pierdut miercuri în fața Franței și va juca sâmbătă în finala mică, împotriva Croației.
Potrivit celor de la AS, Bounou este pe placul lui Oliver Kahn, președintele și fostul portar al bavarezilor. Bayern caută în această iarnă un portar, asta după ce Manuel Neuer și-a rupt piciorul la schi și s-a operat, fiind indisponibil pentru restul acestui sezon.
Bounou, care mai are contract cu Sevilla până în 2025, se află și în vizorul celor de la Aston Villa, potrivit sursei mai sus menționate.
În Qatar, Bounou a apărat în cinci partide din șase, ratând doar partida cu Belgia, din cauza unei răceli. Până în semifinale, el a primit un singur gol, reușind să încheie partidele cu Croația, Spania și Portugalia fără gol primit.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo