Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un fotbalist pe care Dinamo l-a vândut cu doar 150.000 de € va juca la Campionatul Mondial din Qatar

Nicu Savin

Actualizat 10/11/2022 la 14:59 GMT+2

Dinamo se zbate în Liga a 2-a din România, dar se poate mândri că un jucător care a petrecut doi ani și jumătate în "Groapă" va juca la Campionatul Mondial din Qatar. Este vorba despre Collins Fai, care a fost inclus în lotul Camerunului pentru turneul final.

Cupa Mondială Qatar 2022 | Acestea sunt tricourile în care vor evolua cele 32 de echipe

Niciun jucător din SuperLiga nu va juca la Campionatul Mondial din Qatar. Prin fotbalul românesc a trecut însă cel puțin un fotbalist care își va reprezenta țara la turneul final. Este vorba despre camerunezul Collins Fai, care a prins lotul de 26 de jucători ai naționalei "Leilor neîmblânziți" condusă de Rigobert Song.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano.
Fundașul dreapta de meserie a jucat la Dinamo doi ani și jumătate, din vara lui 2013 până în ianuarie 2016. Atunci a fost cedat la Standard Liege pentru numai 150.000 de €, Dinamo fiind nevoită să accepte acea sumă pentru că jucătorul mai avea doar 6 luni de contract și putea pleca gratis în vara lui 2016.
Fai a jucat 66 de meciuri pentru Dinamo, reușind să ofere 9 pase decisive. Camerunezul a petrecut apoi 6 ani la Standard Liege, cu care a cucerit două Cupe ale Belgiei. În luna ianuarie a acestui an, fundașul a semnat cu saudiții de la Al Tai, care au plătit pentru el 300.000 de €.
Collins Fai are 50 de selecții la naționala Camerunului, alături de care a devenit campion al Africii în 2017. El a debutat la prima reprezentativă a țării sale în 2015, când încă era jucătorul lui Dinamo.

Lotul Camerunului pentru Campionatul Mondial

  • Portari: Simon Ngapandouetnbu (Marseille), Devis Epassy (Abha FC), Andre Onana (Inter)
  • Fundași: Nicolas Nkoulou (Aris Thessaloniki), Christopher Wooh (Rennes), Nouhou Tolo (Seattle Sounders), Olivier Mbaizo (Philadelphia Union), Collins Fai (Al-Tai), Jean-Charles Castelletto (Nantes), Enzo Ebosse (Udinese)
  • Mijlocași: Olivier Ntcham (Swansea City), Pierre Kunde (Olympiacos), Martin Hongla (Hellas Verona), Samuel Gouet (Mechelen), Gael Ondoua (Hannover 96), Andre-Frank Zambo Anguissa (Napoli), Jerome Ngom (Colombe Dja)
  • Atacanți: Moumi Ngamaleu (Dynamo Moscow), Georges-Kevin Nkoudou (Besiktas), Vincent Aboubakar (Al-Nassr), Karl Toko Ekambi (Lyon), Jean-Pierre Nsame (Young Boys), Bryan Mbeumo (Brentford), Eric Maxim Choupo-Moting (Bayern Munich), Christian Bassogog (Shanghai Shenhua), Marou Souaibou (Coton Sport)
În Qatar, Camerun va participa pentru a 8-a oară la Cupa Mondială. La a 2-a prezență, în 1990, naționala africană a obținut cel mai bun rezultat, ajungând până în sferturile de finală. De altfel, a fost singura dată când a trecut de grupe, dar Copa del Mondo a marcat o premieră, Camerun fiind prima reprezentantă a Africii care ajunge între primele 8 echipe.
La ediția din acest an, Camerun va avea o misiune infernală de a ajunge în optimi. Naționala lui Rigobert Song face parte din Grupa G, alături de Brazilia, Serbia și Elveția. "Leii neîmblânziți" au o generație foarte bună, ale cărei vedete sunt Anguissa (Napoli), Toko Ekambi (Lyon) și Choupo-Moting (Bayern Munich). La începutul acestui an, Camerun a luat locul 3 la Cupa Africii jucată pe teren propriu și apoi a obținut biletele pentru Qatar după ce a trecut dramatic de barajul cu Algeria, cu un gol marcat de Ekambi în minutul 120+4.
picture

Cupa Mondială Qatar 2022 | Acestea sunt stadioanele pe care se vor juca partidele de la turneul fina

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo