Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un jucător convocat pentru Mondial, exclus din lot din cauza dopajului! Anunțul făcut de L'Equipe

Nicu Savin

Actualizat 13/11/2022 la 16:18 GMT+2

Fahad Al-Muwallad, atacantul Arabiei Saudite, a fost exclus din lotul pentru Campionatul Mondial, după ce a ieșit pozitiv la un test antidoping în luna martie a acestui an. L'Equipe anunță că selecționerul Herve Renard a decis împreună cu șefii Federației de la Ryad că e mai bine ca jucătorul să nu joace în Qatar, deoarece procesul său nu a fost judecat încă de TAS.

Fahad Al-Muwallad (Arabia Saudită - SUA)

Credit imagine: Eurosport

Peste fix o săptămână va începe Campionatul Mondial din Qatar, competiția care va opri în loc lumea fotbalului pentru mai bine de o lună. Majoritatea selecționerilor au anunțat loturile pentru turneul final, dar o schimbare de ultimă oră a apărut la reprezentativa Arabiei Saudite.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano
Atacantul Fahad Al-Muwallad, care evoluează la Al Shabab Ryad, fusese inclus pe lista celor 26 de jucători de selecționerul Herve Renard, dar azi s-a anunțat excluderea sa din lot. Motivul este legat de faptul că jucătorul de 28 de ani a ieșit pozitiv la un test antidoping efectuat în luna martie.
Atacantul fusese suspendat pentru 18 luni de Agenția Mondială Antidoping după ce a ieșit pozitiv la furosemid, un diuretic care maschează prezența altor produse. Conform L'Equipe, un organism de arbitraj saudit a redus pedeapsa, ceea ce ar fi trebuit să-i permită să joace la Cupa Mondială, de aceea a și fost convocat inițial.

Arabia Saudită a exclus din lot un jucător care a ieșit pozitiv la un test antidoping în martie

Totuși, selecționerul Herve Renard și federalii din Arabia Saudită au decis totuși să nu se bazeze pe Al-Muwallad în Qatar, deoarece procesul său nu a primit încă un verdict final. WADA a făcut apel la Curtea de Arbitraj pentru Sport (TAS), iar forul de la Laussane nu s-a pronunțat deocamdată.
Fahad Al-Muwallad a jucat cu naționala Arabiei Saudite la Campionatul Mondial din Rusia de acum 4 ani. Acesta are în total 62 de selecții și 17 goluri la prima reprezentativă. Locul lui Al-Muwallad în lotul pentru Qatar va fi luat de Nawaf Al-Abed, coechipierul său de la Al Shabab.
Arabia Saudită face parte din grupa C la Cupa Mondială din Qatar, alături de Argentina, Mexic și Polonia.

Lotul Arabiei Saudite pentru Mondial

  • Portari: Mohammed Al-Owais (Al-Hilal), Nawaf Al-Aqidi (Al-Nassr), Mohammed Al Rubaie Al-Yami (Al-Ahli);
  • Fundași: Yasser Al-Shahrani (Al-Hilal), Hassan Tambakti (Al-Shabab), Abdulelah Al-Amri (Al-Nassr), Abdullah Mado (Al-Nassr), Ali Al-Bulaihi (Al-Hilal), Saud Abdulhamid (Al-Hilal), Sultan Al-Ghanam (Al-Nassr), Mohammed Al-Breik (Al-Hilal);
  • Mijlocași: Salman Al-Faraj (Al-Hilal), Riyadh Sharahili (Abha), Ali Al-Hassan (Al-Nassr), Mohamed Kanno (Al-Hilal), Abdulelah Al-Malki (Al-Hilal), Sami Al-Najei (Al-Nassr), Abdullah Otayf (Al-Hilal), Nasser Al-Dawsari (Al-Hilal), Abdulrahman Al-Aboud (Al-Ittihad), Salem Al-Dawsari (Al-Hilal), Hattan Bahebri (Al-Shabab);
  • Atacanți: Nawaf Al-Abed (Al-Shabab), Haitham Asiri (Al-Ahli), Saleh Al-Shehri (Al-Hilal), Firas Al-Buraikan (Al-Fateh).
Turneul Campionilor se vede în săptămâna 13 – 20 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
picture

Cupa Mondială Qatar 2022 | Acestea sunt stadioanele pe care se vor juca partidele de la turneul fina

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo