Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Veste uriașă pentru Franța! Karim Benzema este aproape recuperat și s-ar putea întoarce la Campionatul Mondial

Eurosport
DeEurosport

Publicat 28/11/2022 la 17:34 GMT+2

Câștigătorul Balonului de Aur din 2022, Karim Benzema, s-a accidentat la coapsa stângă înainte de debutul la Campionatul Mondial din Qatar, iar atacantul a părăsit cantonamentul echipei sale întrucât nu a mai putut fi recuperat în vederea jocurilor. Acum vin vești bune pentru Deschamps, căci Benzema ar putea reveni la Mondial pentru meciurile din fazele eliminatorii.

Karim Benzema celebrates a goal for France during the UEFA Nations League - League A Group 1 match between France and Denmark at the Stade de France in Saint-Denis, Paris, on June 3, 2022

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Karim Benzema a devenit indisponibil cu doar câteva ore înainte de startul Campionatului Mondial din Qatar. Câștigătorul Balonului de Aur a acuzat o accidentare la coapsa stângă chiar la primul antrenament susținut de Deschamps.
În ciuda eforturilor medicilor de a-l recupera pe atacantul francez, Benzema nu a putut deveni apt, iar pe 20 noiembrie a părăsit Qatarul, pierzând implicit șansa de a evolua la turneul final de anul acesta.
La o săptămână de la acel moment, vin vești bune despre starea de sănătate a francezului. Potrivit presei din Spania, Karim Benzema s-a recuperat mai repede decât era anticipat, așa că acesta s-ar putea reîntoarce în Qatar, acolo unde ar urma să evolueze în meciurile din fazele eliminatorii ale competiției. Franța este deja calificată în optimi și în proprție de 99,9% va termina prima Grupa D.
CITEȘTE ȘI:

Karim Benzema ar putea reveni la Campionatul Mondial

Karim Benzema s-a accidentat înainte de startul Campionatului Mondial din Qatar, iar atacantul francez a fost nevoit să părăsească echipa. După ce a absentat în primele dueluri, se pare că acum este recuperat, iar Didier Deschamps ar putea conta pe serviciile sale în următoarele meciuri de la turneul final.
Chiar dacă părea că este vorba despre o accidentare serioasă, care să îl țină indisponibil vreme de mai multe săptămâni, fotbalistul celor de la Real Madrid a fost pus pe picioare de echipa medicală, iar revenirea sa în Qatar este acum o soluție pentru naționala din Hexagon.
Potrivit informațiilor transmise de RMC Sport, se pare că jucătorul de 34 de ani ar putea reintra teoretic în planurile selecționerului Franței, urmând să revină la Campionatul Mondial din Qatar, acolo de unde a plecat accidentat în urmă cu 8 zile.
Didier Deschamps nu a convocat pe nimeni în locul lui Benzema, după ce acesta a devenit indisponibil, rămânând cu un lot de 25 de jucători. Acum, cum veștile sunt unele foarte bune din Spania, Benzema s-ar putea întoarce în angrenajul echipei, unde ar urma să evolueze în meciurile din cadrul fazelor eliminatorii.
Conform regulamentului FIFA, Karim Benzema are drept de revenire în Qatar și ar putea juca în meciurile rămase, întrucât a fost inclus pe lista inițială a selecționerului.
Decizia finală îi va aparține însă lui Didier Deschamps, care va hotărî dacă va conta sau nu pe serviciile lui Benzema la Campionatul Mondial.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo